Trojka? Đinobili je siguran, sudije ne znaju! (VIDEO)

O tome da je Manu Đinobili košarkaški genije već svi sve znaju. Ovoga puta je napravio jedno mini remek delo, ali sasvim slučajno. Sudije nisu poverovale da je koš!

LaMarkus Oldridž se izborio za poziciju pod košem, Manu Đinobili je bio na ’’trojci’’ i rešio da mu pošalje pas. Trebalo je da to bude lob, preko Oldridžovog čuvara, ali stvari nisu išle kako je zamišljeno. Odigralo se bolje nego što je trebalo.

San Antonio je igrao protiv Njujork Niksa. Na kraju su stigli da ubace 100 poena i da pobede devet razlike. Veoma bitne poene za ekipu iz Teksasa sudije su priznale tek nakon ogromnog pritiska Manu Đinobilija.

Da li Sparsi mogu da osvoje NBA?

Argentinac je bio potpuno u pravu. Igrao se finiš treće četvrtine, na semaforu je pisalo da ima još tridesetak sekundi. Đinobili je pokušao sa asistencijom, lopta je čudnom putanjom završila u obruču. I u celoj hali je samo njemu bilo jasno da je koš.

Igrači Njujorka, Majkl Bizli pre svih, igrali su kao da se ništa nije desilo. Krenuli su u kontru, Manu je i dalje prigovarao, iako se potrudio da istovremeno odigra dobru odbranu. Na kraju je njegova misija uspela.

Sudije su odlučile da ipak pogledaju snimak i procene da li je ovaj ’’šut’’ bio za dva ili tri poena. Kao što se i vidi na snimku, Manu Đinobili je bio iza linije kada je šutnuo. Pre ovog šuta rezultat je bio 78-67 u korist Sparsa.

Ekipa Grega Popoviča, čija je reakcija takođe bila urnebesna, sada ima skor 26-12 i nalazi se na trećem mestu Zapadne konferencije. Prvi pratilac im je Minesota a oni nastavljaju svoju poteru za Hjustonom koji drži drugu poziciju.

San Antonio osvaja Zapad?

Ekipa Niksa je u dosta lošijoj situaciji jer su trenutno deveti tim Istoka. Indijana, koja trenutno drži mesto za plej-of im beži samo jednu pobedu i nadaju se da bi mogli da stignu takav rezultat. Do sada u sezoni imaju skor 18-19!