Tri načina da Jirgen Klop poboljša svoju odbranu

Liverpul opet ne igra onako kako se očekuje od njih. Titula je baš daleko, a teško da se sa ovakvom igrom može i do Lige šampiona.

Opet Redsi imaju staru boljku – ne mogu da daju toliko golova koliko njihova odbrana može da ih primi. Mančesterski rivali koji su najveći favoriti za titulu primili su po četiri gola u prvih devet kola, dok je Liverpul do sada čak 16 puta vadio loptu iz mreže.

LIVERPUL IGRA SA HADERSFILDOM! MOGU LI DA POBEDE?

Trenutno su na devetom mestu na tabeli, a jedini timovi koji su primili više golova od Redsa su Votford, Vest Hem, Everton, Kristal Palas i Stouk.

To svakako nije društvo u kome želi da se nađe slavni klub, a šta je moguće promeniti da bi se pre prelaznog roka poboljšala odbrana?

  1. PRELAZAK NA DEFANZIVNIJU TAKTIKU

Klopov presing je efikasan u nekim situacijama, ali plan B ne postoji u slučaju njegovih ekipa. Možda je ovo vreme da razmisli o promeni formacije?

Brendan Rodžers je u jednom momentu odlično izgledao sa taktikom 3-5-2. To su bili ujedno i najbolji dani Alberta Morena u Liverpulu, kada ga je navodno tražio i Mančester junajted.

NAJBOLJA LIGA NA SVETU! NAJBOLJE KVOTE!

Liverpul izgleda kao odlična ekipa za 3-5-2. Oba leva beka i Natanijel Klajn su mnogo bolji u napadačkim zadacima, mogu da pokrivaju celu stranu. Tu je i Aleks Okslejd Čembrlen koji je igrao desnog spoljnjeg kod Vengera u svom poslednjem periodu u Arsenalu.

Sa štoperima koji često kiksiraju, najbolje je pojačati poslednju liniju. Tu je i Džo Gomez koji se odlično snalazi sa loptom, tako da bi on mogao da bude štoper koji iznosi loptu i priključuje se napadu.

Osim njega u zadnjoj liniji sa tri štopera mogao bi da igra i Emre Džan. Nemac je odlično pokrivao štopera kada je u Rodžersovo vreme igrao na ovoj poziciji.

Ovako bi mogle da se pokrpe defanzivne rupe, ali je pitanje kako bi izgledao napad u tom slučaju?

  1. DŽO GOMEZ

Dejan Lovren je u jako lošoj formi. Kada god je na terenu skrivi neki gol, protiv Totenhema je još u prvom poluvremenu morao da izađe sa terena. Zašto ne dati šansu mladom Englezu?

On je do sada igrao na sve tri pozicije u odbrani, a najmanje je proveo kao levi bek – osam mečeva. Štopera i desnog beka je igrao skoro podjednako često. Mlad je, do sada je igrao sasvim solidno, konačno je u potpunosti izašao iz potrebe. Svakako je bolje dati mu šansu nego ostavljati Lovrena na terenu.

  1. DEFANZIVNIJI BEKOVI

Ovde je opet ključ Džo Gomez. Još jedna stvar koja bi mogla da popravi odbranu Redsa je postavljanje bar jednog defanzivnog beka u tim. S obzirom da je trenutno Natanijel Klajn povređen, a da su oba leva beka ofanzivna – ostaje samo pozicija desno.

Sa Gomezom bi imali čvrstinu pozadi, što bi pomoglo štoperima pogotovo u slučajevima kada protivnik ima kontranapad.

NE PROPUSTI SVAKU ŠANSU ZA NAJBOLJI TIKET!