Treća faza Svetskog prvenstva za odbojkaše: Smemo li sada da se nadamo medalji?

Odbojkaška reprez(FOTO: FIVB)

Završena je prva faza Svetskog prvenstva i bili smo zadovoljni. Završena je druga faza i imali smo još više razloga za osmeh. Sada se šest najboljih selekcija na planeti seli u Torino gde će se odlučivati o polufinalistima Svetskog prvenstva. Vreme je da verujemo u odbojkaše Srbije?

Neobičan sistem po kom se igra znači da će osvajač neke od medalja morati da odigra čak 12 mečeva na tom putu. Ono što je još neverovatno, čak ni 10 pobeda reprezentaciji SAD ne garantuje medalju u novom sistemu takmičenja.

BRAZIL I RUSIJA OTVARAJU TREĆU RUNDU!

Ali, da te kalkulacije ostavimo po strani i obratimo pažnju na naše odbojkaše. Srbija je do sada odigrala osam mečeva i zabeležila skor od 6 pobeda i dva poraza. Savladani su veliki protivnici poput Rusije ili Francuske pa takvi rezultati ulivaju samopouzdanje.

Šest najboljih timova će biti podeljeno u dve grupe. Srbija je na danas obavljenom žrebu izvučena u grupu sa Italijom i Poljskom. Upravo je protiv Poljaka i odigran naš poslednji meč, kada smo porazom izgubili šansu da budemo prvi u grupi koja se igrala u Varni.

Srbija će tako svoj naredni meč igrati protiv Italijana, jednog od dva domaćina ovog prvenstva. Utakmica će biti odigrana 26. septembra sa početkom u 21:15. Naredni meč se igra već sutradan i to protiv ekipe koja nas je rutinski savladala juče.

SRBIJA ŽELI POBEDU PROTIV DOMAĆINA!

To je bio meč bez rezultatskog značaja jer su obe ekipe već obezbedile plasman. Ovaj u trećoj fazi takmičenja će biti skroz drugačiji. Poslednjeg takmičarskog dana po grupama će snage odmeriti Italija i Poljska pa ćemo tada saznati i imena svih polufinalista.

Za razliku od druge faze kada su se prenosili ranije osvojeni bodovi, to sada nije slučaj. Svi startuju sa iste pozicije i svi imaju jednake šanse da stignu do titule. Već sada možemo reći da će dve pobede garantovati prvo mesto u novooformljenoj grupi, ali će do njih biti teško stići.

Tokom dosadašnje faze takmičenja Italijani su bili najuspešniji od timova iz naše grupe. Zabeležili su samo jedan poraz, ali su i tom meču protiv Rusije osvojili dva seta. Poljaci su takođe do druge faze stigli bez poraza ali su poraženi od Argentine i Francuske.

KO ĆE BITI NOVI SVETSKI ŠAMPION?

Više nema lakih protivnika, ostalo je šest najboljih timova. Vreme je da Jovović, Atanasijević, Podraščanin i ekipa pokažu kvalitet. Vreme je da se šampionski gen Nikole Grbića ponovo prenese na igrače. Vreme je da ponovo svom snagom navijamo za odbojkaše!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime