Legendarni francuski košarkaš, a sada predsednik Asvela, Toni Parker, apeluje na Vladu svoje zemlje da pomogne sportskim klubovima.

Usled pandemije korona virusa, mnogi klubovi su finansijski pogođeni, a dok je cela Francuska u karantinu, klubove ponovo očekuje neizvesnost.

Za sada je odobreno da najkvalitetnije košarkaške i fudbalske lige u Francuskoj igraju svoje utakmice, naravno bez prisustva publike.

-Ukoliko ovako nastavimo, klubovi će umreti. Ne možemo cele sezone da igramo u praznim dvoranama, to je nemoguće. Vlada mora da nam pomogne. Bilo bi dobro da nam smanje poreze, makar tokom perioda karantina. Plašim se za našu košarku-, kazao je Parker i naglasio da će pregovarati sa političarima.

-Otvoren sam za pregovore, diskusiju i konstruktivne razgovore, kako bismo napredovali u ovome i pronašli rešenje. Francuska košarka je u krizi, sve je zaustavljeno. Nećemo moći da postignemo neko čudo, moći ćemo ovako da igramo još mesec dana, ali nakon toga je nemoguće. Vlada je rekla da ne možemo da zavisimo od zajednice, gradskih budžeta i takvih javnih stvari. To i jeste razlog zbog kog smo svi razvili marketing, timove koji pronalaze sponore i novac. Ali to je sve bilo za našu publiku i ova situacija nas ubija. Moramo da se ujedinimo oko problema i pokušamo da nađemo rešenje za sve-

Parker se takođe poziva i na činjenicu da su druge države pomogle svojim klubovima. Primer Bundeslige i Izraelske košarke, a pomoć vaterpolo klubovima su najavili i Grci.

Ko će svrgnuti Lejkerse s trona? „Marej, Jokić i Porter“

OBAVEZNO POGLEDAJTE: STEFAN NEGUCIĆ posle 2 godine pauze JEDVA ČEKAM MEČ NA SBC! Voleo bih u UFC!

4 KOMENTARA

  1. mora sve da se sreze,mora manje olate igraca koje nisu male uopste,ali i pored toga bice velikih problema naravno,tek ce se osetiti koliko nema para i sta ce tek radeti manji klubovi,mislim da ce nazalost doci do gasenja nekih klubova koji nemaju neke malo jace sponzore

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime