Toni Kros kao rekorder – uvek šampion sveta!

toni-kros-real-madrid
Toni Kros priznaje da je Bajern trenutno jači od Real Madrida (Photo: Getty Images)

Na nedavno završenom Svetskom prvenstvu klubova Real Madrid je potvrdio svoju dominaciju. Osvojena je četvrta titula u poslednjih pet godina, a treća uzastopno. Deo svakog od tih pohoda bio je Toni Kros, Nemac koji je 2014. godine stigao u Madrid.

Nekadašnji fudbaler Bajerna i Bajera, koji je za nacionalni tim već odigrao preko 90 mečeva, jako je važan deo Real Madrida. Iako mu je peta sezona u Španiji tek počela, stigao je da upiše preko 200 nastupa za kraljevski klub.

MADRIĐANI IMAJU MEČ MANJE U PRVENSTVU!

Boravak u Madridu izuzetno je uspešan i trofejan. Stigao je do 11 trofeja i do sada nije osvajao samo domaći kup. Jednom je bio šampion Španije, tri puta šampion Evrope i četiri puta šampion Španije. U trofejnoj sali ima i jedan domaći i dva evropska Superkupa.

Svim trofejima sa Svetskog klupskog prvenstva Toni Kros ima da pridoda još jednu nagradu. Igrajući za Bajern osvojio je ovo takmičenje 2013. godine. Praktično, on je u Madrid već stigao kao svetski šampion. Gledajući unazad zaključujemo da od poslednjih šest turnira Kros nije pobedio samo 2015. godine.

Nemac nema najviše postignutih golova u ovom takmičenju, nije nastupio najviše puta i nije igrao na najviše turnira. Ima ono što je važnije od svih tih rekorda. Dođe, osvoji trofej i vrati se u svoj klub kao svetski šampion.

Tokom ovih pet nastupa na Svetskom klupskom prvenstvu, Kros je zabeležio ukupno devet nastupa. Sa Bajernom je odigrao dva meča, dok je za Real nastupio na još sedam susreta. Upisao je i četiri asistencije, svaku od njih za tim iz Madrida.

Do sada je pobeđivao Gvanžu Evergrande i Raža Kazablanku kao igrač Bajerna. Sa Realom je bio uspešniji od Kruz Azula, San Lorenca, Amerike, Gremija Al Aina i dva puta od Kašime. Jedini meč koji je propustio bila je pobeda nad Al Džazirom.

U EVROPI IH ČEKA AJAKS!

Rekorderi po broju nastupa su Egipćani Goma, Ašur i Abutrika koji su igrajući za Al Ahli upisali po 11 nastupa. Ouklend je igrao na devet Svetskih prvenstva za klubove, a oni su odigrali i najviše mečeva do sada, ukupno 14!

Svi rekordi ostaju u senci ovog Tonijevog. Pet učešća na klupskom prvenstvu sveta i isto toliko osvojenih trofeja. A treba li vam podsećanje da je Toni Kros bio važan deo i reprezentacije Nemačke u Brazilu? Pored klupskih svetskih titula ima titulu i na reprezentativnom nivou!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime