BOGDANOVIĆEVA ZA MERIDIAN SPORT: Ja sam Tijana, imam svoje rezultate, a Milica je Milica!

tijana bogdanovic-olimpijske igre
Tijana Bogdanović cilja na medalju (FOTO: Starsport)

Odbrojavanje je uveliko počelo. Olimpijske igre nam kucaju na vrata, a prognoze za sprske sportiste su sjajne.

Očekuje se mnogo medalja, a jedna od glavnih nada je svakako mlada Tijana Bogdanović, koja već ima srebro sa Olimpijskih igara.

Da li je vreme za korak dalje, da li je zadovoljna svojom formom i zašto se ne smatra naslednicom Milice Mandić – o svemu tome govorila je Tijana za Meridian sport.

Za početak, koji je to glavni cilj u Japanu?

– Za mene je najvažnije da ispunim svoj zadatak i sve ono što smo radili i trenirali u Srbiji, želim da ispunim taj zadatak i ispoštujem dogovorenu taktiku sa trenerom, to će me zaista učiniti zadovoljnom. Mislim da bi to bilo i dovoljno za neki dobar i veliki rezultat – rekla je Bogdanovićeva na početku razgovora za Meridian sport.

Odlaganje Olimpijskh igara je i te kako uticalo na sportiste, ali Tijana posebno naglašava da je time dobila više vremena i za odmor, ali i za dodatno podizanje forme.

– Moram da kažem da pomeranje jeste poremetilo neke stvari, mi smo svi već bili spremni za Olimpijske igre, bilo je samo šest meseci do njih, skupili smo bodove i bili koncentrisani na Igre. Međutim, sve je utihnulo, ali nije me mnogo poremetilo, jer ja treniram pa treniram, stigla sam i da se odmorim i da smanjim formu i da se vratim u formu, tako da mislim da je sada sve kako treba da bude. Ne opterećujem se previše time – iskrena je Tijana.

tijana bogdanovic-tekvondo
Tijana Bogdanović će pokušati da donese još jednu medalju sa OI (FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Iz istog razloga, publike neće biti na tribinama, što svakako jeste jedna od loših strana Igara, ali… Kako mnogi sportisti kažu – najvažnije je da se održe.

– Žao mi je što neće biti publike, mnogo je drugačije kada se takmičimo bez navijača, u areni u kojoj vlada tišina, ali dobro, bitno je da se održe, videćemo kako će izgledati.

Pre nekoliko dana imali ste priliku da pročitate i intervju Milice Mandić, koja je istakla da Srbija i te kako može da računa na mlade nade tekvondoa, a Tijana ističe da se ne smatra njenom naslednicom.

Ne osećam pritisak, ja sam Tijana Bogdanović, imam svoje rezultate, a Milica je Milica. Ona ima zlatnu olimpijsku medalju, što je stvarno neverovatno, tako da se nadam da ću moći da ispravim grešku sa prošlih Igara i nadam se da će to sve biti kako treba – rekla je Tijana za Meridian sport.

MILICA MANDIĆ ZA MERIDIAN SPORT: Uh, zadovoljna sam, ali sam i dalje gladna pobeda!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BORIVOJE BORA KOSTIĆ | Priče iz kraja #40

 

7 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime