Tevez se vraća kući: Karlitos plaća Kinezima da obuče dres Boke!

Tevez

Mediji u Argentini bruje: Karlos Tevez će ponovo obući dres Boke Juniors! Argentinac očigledno više ne može da živi u Kini, pa je njegov novi povratak u matični klub na pomolu.

Kako prenose tamošnji mediji, Tevez će se posle godinu dana vratiti u Argentinu, nakon što sporazumno raskine ugovor sa Šangaj Šenhuom. Kineski klub je bivšeg igrača Mančester Junajteda, Mančester Sitija i Juventusa učinio jednim od najbolje plaćenih fudbalera u istoriji, ali je toj saradnji kraj blizu.

Daje Karlitos iz svog džepa!

Mediji navode da će Boka Juniors platiti Šangaju tri miliona dolara, koliko iznosi polovina potrebne sume za prevremeni raskid ugovora. Drugu polovinu, iz svog džepa, daće upravo Tevez.

A zašto i ne bi? To je suma koju Argentinac po trenutnoj situaciji zaradi za nešto manje od četiri nedelje, pošto se šuška da je njegova godišnja bruto plata oko 40 miliona evra! Ipak, Tevez je uprkos tome odavno nezadovoljan fudbalom u Kini i njegova želja da se vrati u Južnu Ameriku javila se ubrzo nakon dolaska u najmnogoljudniju zemlju sveta.

Karlos Tevez
YOKOHAMA, JAPAN – DECEMBER 14: Carlos Alberto Tevez of Boca Juniors holds the trophy after winning the European-South American Cup club soccer championship at the Yokohama International stadium December 14, 2003 in Yokohama, south of Tokyo, Japan. (Photo by Koichi Kamoshida/Getty Images)

Tevez je kukao na loš kvalitet fudbala, klimu i šta sve ne, pa se ubrzo pokajao zbog burnog odlaska iz Boke. Sada tamo želi da se vrati i to nakon što je Šangaj koštao gotovo 10 miliona evra po postignutom golu.

Papreno skup gol

Ovaj 33-godišnjak je prvog dana 2017. godine postao član Šangaja i od tada je na tek 20 odigranih mečeva postigao još skromnija četiri pogotka. Po gol za svakih 10 miliona evra godišnje plate bi mogao da učini svakoga nezadovoljnim.

Zato će Šangaj dopustiti raskid ugovora koji ističe poslednjeg dana 2018. godine, a Tevez će po treći put obući dres Boke. Popularni Karlitos se tako ponovo vraća kući. To je učinio i 2015. godine kada je napustio Juventus, a u svom drugom mandatu u argentinskom gigantu je odigrao tek 34 ligaške utakmice.

Možda je vreme da Tevez i Boka zajedno još jednom osvoje Kopa Libertadores, posle punih 15 godina…