Karantin u Australiji ne prija mnogim teniserima. Da li će i u kojoj meri uopšte bii spremni za mečeve – veliko je pitanje, a da stav nije naivna potvrdio je i kondicioni trener Endija Mareja.

Naime, Met Litl govorio je o opasnostima u kojima su trenutno teniseri na Australijan Openu gde uopšte ne mogu da napuštaju svoje sobe.

Radi se o teniserima koji su bili u avionima sa osobama koje su zaražene koronavirusom. Oni ne mogu da treniraju kao ostali, a neki se snalaze kako znaju i umeju, pa treniraju u hotelskim sobama ili na terasama.

Ipak, Litl poručuje da je ovo velika opasnost za igrače. Zašto?

-Elitni teniseri su suprotnost svima nama ostalima u smislu kada se mi ukočimo i kada nas boli zbog neke vežbe koju smo uradili. Oni na drugoj strani dobijaju bolove kada prestanu da rade vežbe – rekao je Met Litl.

Napravio je i zanimljivo poređenje.

To je malo kao sportski automobil koji se ne kroisti. Kao da se ukoči. Jer njihova tela su tako lepo naštelovana i oni mnogo treniraju kako bi se spremili za ta takmičenja tako da ako prestanu da se kreću i da rade ono što rade onda će mnogi problemi nastati.

Litl takođe poručuje da je ovo katastrofalni scenario za tenisere.

-Međutim, telo će trpeti zbog eksplozivnog rada posle dvonedeljnog odmora koji je prinudan i to je zapravo veoma opasno za njih. Imaće velike probleme posebno zbog servisa jer će trpeti mali mišići leđa koji će se predugo odmarati – objasnio je Litl.

Endi Mari definitivno propušta Australijan Open

Obavezno pogledajte:Vaso Bakočević GIVEAWAY | Pare na McGregora! McGregor vs Poirier UFC 257

 

2 KOMENTARA

  1. Pa u pravu je Litl.. Za svakog sportistu je tesko da posle dve nedelje pauze, krene sa treningom i brzo vrati formu. Pocnu da se forsiraju, a onda od silnog forsiranja dodju i povrede

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime