Vimbldon uveo striktna pravila za ruske i beloruske igrače

1
(FOTO:Guliver)

Vimbldon je ove godine odlučio da dozvoli nastup teniserima i teniserkama iz Rusije i Belorusije, ali pod pooštrenim pravilima.

Nakon prošlogodišnje zabrane vraćaju se igrači iz ove dve zemlje, međutim pravila za njihov nastup biće veoma rigozorna.

Nije dozvoljeno isticanje bilo kakvih ruskih ili beloruskih zastava, simbola, grbova, niti se na bilo koji način sme davati podrška lideriam te dve zemlje.

Uz to, zabranjeno je nošenje dresova bilo kod ruskog ili beloruskog kluba unuta kompleksa “Old Ingland kluba”, pogotovo onih vojnih, poput CSKA iz Moskve.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Organizatori su se na ovaj potez odlučili pre svega zbog Anastasije Potapove koja je u Indijan Velsu nosila dres Spartaka.

Ovo pravilo važi za sve trenere, navijače, igrače, kao i sve posetioce na Vimbldonu.

Pored toga „Bi-Bi-Si“ navodi da Rusi i Belorusi neće smeti da na turnir dođu sa novcem dobijenim od države, kao i da na odeći nemaju za sponzore kompanije iz svojih zemalja.

“Ne smeju da nose niti da budu viđeni sa bilo čim što sadrži sliku, simbol, zastavu, amblem ili bilo šta što može da bude shvaćeno kao podrška rata ili podrška ruskog ili beloruskog režima. Igrači takođe ne smeju da dobijaju novac od države ili kompanija koje su kontrolisane od strane sankcionisanih individualaca. Neće biti izuzetka”.

Bonus video:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime