NEVIĐENA KAZNA: ATP udario na Vimbldon, Britanci u velikom problemu!

vimbldon-tenis-odgovor
VTA kažnjava Britance! (FOTO: Guliver Images)

ATP je doneo do sada neviđenu odluku u svetu tenisa – oduzeće mogućnost bodovanja Vimbldonu, kao odgovor na sankcionisanje ruskih i beloruskih igrača.

Vimbldon se našao na velikom udaru posle zabrane igračima iz Rusije i Belorusije da igraju na trećem grend slemu sezone i među igračima koji su javno kritikovali organizatore iz Londona bio je i Novak Đoković.

Kazna je objašnjena na sledeći način:

– Sposobnost igrača bilo koje nacionalnosti da učestvuju na turnirima na osnovu zasluga i bez diskriminacije je fundamentalna za našu turneju. Odluka Vimbldona da zabrani ruskim i beloruskim igračima da se takmiče u Velikoj Britaniji ovog leta podriva ovaj princip i integritet sistema ATP rangiranja. Takođe nije u skladu sa našim sporazumom o rangiranju. U odsustvu promene okolnosti, sa velikim žaljenjem i neradom ne vidimo drugu opciju osim da uklonimo bodove sa ATP rang liste sa Vimbldona za 2022. Naša pravila i sporazumi postoje da bi zaštitili prava igrača u celini. Jednostrane odluke ove prirode, ako se ne adresiraju, predstavljaju štetan presedan za ostatak Tura. Diskriminacija prema pojedinačnim turnirima jednostavno nije održiva na turneji koja funkcioniše u više od 30 zemalja.

WTA će stati uz ATP i uradiće isto na ženskom Vimbldonu, pa ni tamo nećemo imati bodove za igračice već samo pehare i finansijske nagrade.

Ovo je zaista šok i svet tenisa biće uzdrman.

ĐOKOVIĆ PRVI PUT O GUBITKU SPONZORA: Lakost trpeo ogromne pritiske, zahvalan sam im što su verovali u mene!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: SA ZVUKOM SIRENE – Micićeva trojka „zapalila“ Arenu! | Efes – Olimpijakos (77:74)

 

1 KOMENTAR

  1. Britanci moraju da nesto promene ,ne mogu da zavode takve mere u sportu i eliminisu igrace zbog politike,u kojoj ovi ne ucestvuju!!!I treba da plate kaznu,samo da niko zbog toga ne trpi!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime