Sve se menja, ali Federer na Vimbldonu ostaje isti

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Nema potrebe da brojimo, ali rečenica da je Rodžer Federer pobedio svog protivnika na Vimbdlonu je izgovarana toliko puta i na toliko mnogo jezika da je razumljiva i prepoznatljiva u svakom kutku sveta gde postoji živi stvor upoznat sa sportom koji se zove tenis.

Poslednji u tom nizu koji može da se pohvali činjenicom da ga je u Ol Ingland parku, i to na Centralnom terenu razume se, pobedio osmostruki šampion Vimbldona je Slovak Lukas Lacko.

Iako je nedavno igrao u svom prvom finalu na travnatoj podlozi (Istburn), Lacko nije imao nikakav odgovor pre svega na servis svog slavnog protivnika, ali i na ostale udarce, pogotovo na forhend. Federer je u jednom momentu uzeo trideset i pet poena za redom posle servisa, a pobedom od 3:0 došao do dvadeset i šest setova osvojenih u nizu na najprestižnijem Grend Slem turniru od svih.

Federer pred još lakšim žrebom nego na početku

Pre četrnaest i pre dvanaest godina Švajcarac je takođe imao isti broj uzastopno osvojenih setova. Već u sledećem meču će biti u prilici da lestvicu podigne za bar jedan segment više. Možda ne deluje tako na prvi pogled, ali kao jedan od razloga za njegovu dugotrajnost na Vimbldonu nije ono što bi se najpre moglo zaključiti – osavremenjivanje.

Ako pobedi Štrufa, Federer će imati 175 pobeda na travi u svojoj karijeri

Naravno da bez promena ne bi bilo moguće da Federer pobedi toliko puta, ali on na samo mesec dana od svog trideset i sedmog rođendana izgleda kao da ih je doživeo manje od svih drugih. Taman toliko da mnogo mlađa konkurencija i dalje daleko zaostaje za njim. Trijumfom nad slovačkim teniserom je stigao do svoje 174. pobede na travi, a za sledeću će morati da savlada Nemca Jana Lenarda Štrufa, koji je iznenadio Ivu Karlovića iako je izgubio prva dva seta.

Izaberite vaše favorite u ATP mečevima na Vimbldonu

Njih dvojica su ove godine igrali u Melburnu, a pre dve godine su odmerili snage u Haleu. Epilog je ,,krompir” u koloni setova na strani Nemca.

U petak se igra još nekoliko mečeva u ATP konkurenciji, a na dva bi trebalo obratiti posebnu pažnju. Jedan je duel između Medvedeva i Manarina koji se nalaze u odličnoj formi. Francuz je nedavno igrao u finalu turnira u Antaliji (trava), a Rus je posle trijumfa nad pobednikom Halea Bornom Ćorićem, savaladao i Giljerma Garsiju Lopeza. Drugi je okršaj Sema Kverija koji ima ambicije slične prošlogodišnjim (polufinale) i uvek atraktivnog Gaela Monfilsa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime