Srbija se plaši da ostane bez ičega, a Đoković otkriva fenomenalne vesti!

1
Novak Djokovic, Srpska open
Novak Djokovic, Srpska open (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

Đorđe Đoković, direktor Srpska opena, u jeku straha o tome da Srbija i Republika Srpska ostanu bez turnira od naredne sezone, za Meridian sport je otkrio da postoji i šansa da budu organizovana dva turnira!

Đorđe i njegov tim konstnatno vode bitku oko toga da licenca za organizovanje turnira iz serije 250 ostane u njihovom vlasništvu, ali, nažalost, istu trenutno iznajmljuju i pravi vlasnik, rumunski biznismen Jon Cirjak, želi da je vrati.

Zbog toga se često spekulisalo da će Srbija ostati bez turnira ukoliko se ne pronađe neko rešenje, a ne zna se da li je teže iznajmiti licencu od nekoga ko je već ima ili dobiti novu od ATP-ja.

“Nadamo se toj drugoj licenci da možemo ovako da se okupljamo dvaput godišnje”, rekao je Đorđe Đoković za Meridian sport, da bismo ga zatim pitali o tome kada će se znati nešto više o celoj situaciji.

“To je nešto što ne znam. Ja imam sada pet, šest opcija. Trava jako teško! Koliko kiše imamo, bez problema bi mogli na travi, ali… To je nešto što još uvek ne mogu da kažem, jer bi bilo nezahvalno prema drugim licencama koje imaju mogućnost relokacije i ne bi bilo lepo kada bih ja sada odavao informacije, ali postoji i opcija igranja u dvorani i opcija šljake na otvorenom i opcija tvrde podloge na otvorenom. Sve tri opcije su u opticajau. Šta god da nam se stavi na sto mi ćemo da prihvatimo. Ja bih jako voleo da ne bude šljaka, da nemamo probleme sa šljakastim terenima, jer je šljaka jako nezahvalna podloga, mada uz sve probleme koje smo imali mislim da će se svi složiti da je teren u jako dobrom stanju. Možete i nekim igračima da postavite pitanje da li je ovde bolje nego na nekim drugim turnirima iz viših serija, pa nek vam oni kažu najbolje, bolje nego ja svakako!”.

PROČITAJTE JOŠ Đorđe Đoković za Meridian sport: O Novaku, privatnom avionu za Rubljova, Kirjosovih “99 posto”…

https://twitter.com/meridiansportrs/status/1649728461328531457

PROČITAJTE JOŠ Kako sam pokušao da podmitim radnicu na trafici i batalio pušenje zbog Novaka

Đorđe Đoković je istakao da on su on i njegov tim uradili sve što je do njih.

“Ne postoji privilegovana kupovina ili najam licence, to se određuje na jedan drugi način. To stalno napominjem, možda sam i malo dosadan, te ocene i poverenje koje dobijamo od ATP mnogo znači. To je upravo ono što nam daje veću šansu da dobijemo, rentiramo ili kupimo licencu. Stalno govorim dobijamo, ali se licenca kupuje ili rentira. Ne postoji način da se dobije jer se sve plaća. Mi radimo sve što je do nas. Ove godine su u Banja Luci uložena velika sredstva, kako finansijska tako i energija i vreme i organizacija je na visokom nivou, što su rekli i mnogi igrači što me jako raduje. Zahvalan sam njima što to kažu na konferencijama širom sveta, to se prati od strane ATP i to ide širom sveta.

Đorđe je u nekoliko navrata objašnjavao da je njegova želja da se u Beogradu održi i turnir iz serije 500, ali sada imamo potpuno nove informacije – u 2024. je moguće da postoje i Srbija i Srpska open!

Što se turnira na nivou 500 tiče, pričalo se da je ono što mora da se uradi proširenje objekta, bolji Teren 2, pozicija kamere…

“Nivo kamere je veći problem za mene nego za njih. Nivo kamere smo doveli na neki normalan stadijum, eto prošle godine nikakvu zamerku nismo imali od ATP. Ja jesam imao zamerku jer želim da ono što uživo izgleda neverovatno da tako izgleda i preko TV, a ne da bude da mi širimo ili sužavamo kadar. Što se tiče veličine terena broj 2 imamo prostora za nadogradnju, doveli smo u stadijum da možemo da napravimo i masters. Imamo taj nivo, imamo sve što je potrebno. Nije to realno očekivati sad ili u narednom periodu, ali možemo da se nadamo da postanemo vlasnici licence ukoliko ne postanemo da imamo barem neki duži period. Moj cilj je da imamo minimum na 10 godina, videćemo koliko ćemo uspeti to da uradimo. Teško je, tržište je prenatrpano, vrednosti licenca su porasle u poslednje tri godine od kovida do danas. Sada niko ne želi da proda, mi se borimo, lobiramo, radimo sve što možemo da dođemo do toga. Samo da se dogovorimo sa ATP, da nađemo slobodnu nedelju i mislim da smo jedan od najboljih proizvoda ATP, što su rekli i ljudi iz ATP, definitivno bi bila šansa da se ovaj turnir vrati”, kazao je Đoković.

djorrr

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Na kraju, jednu stvar definitivno znamo – kada će Srbija (ili Srpska) znati da li će sledeće godine imati barem jedan turnir. O dva trenutno maštamo, ali Đorđe ističe da je bliže javi nego snu. Možda ne 2024, ali…

“Procenjujem da je to najkasnije početak novembra. Meni su rekli da septembra i oktobra dobijaju ponude i informacije, sve do tada je na meni da dosađujem sve oko sebe, pre svega vlasnike licenci, da im dokažem da smo mi pravi domaćini ne samo Banja Luka, već i Beograd. Meni je u cilju da imamo dve licence, mislim da ćemo uspeti u tome, možda ne sledeće godine, ali one tamo mislim da bi to bila sjajna stvar”, podvukao je Đorđe Đoković razgovor za Meridian sport.

BONUS VIDEO

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime