Rafael Nadal i njegove ,,ludačke” brojke na šljaci!

Ako se postavi pitanje kakav motiv može da ima sportista koji je na nekom turniru pobeđivao deset puta, a on se zove Rafael Nadal, onda će se i do odgovora doći veoma lako.

Nadal spada u onu vrstu sportista kod koga se pitanje motiva nikada nije postavljalo, pa za to ne postoji previše razloga ni pred njegov nastup u Monte Karlu koji kao što je poznato, važi za jedan od njegovih najomiljenijih turnira. Iako je propustio jedan deo sezone, Španac je prvi nosilac i najveći favorit za trijumf na prvom Mastersu sezone na šljaci. Nadal je nadimak Kralj šljake između ostalog, zaslužio i zbog mnogih fenomenalnih partija koje je tokom svoje karijere prikazivao i na ovom Mastersu gde je do sada izgubio samo četiri meča od ukupno 67: dva puta ga je pobedio Đoković, a po jednom Korija i Ferer!

Nadal je u Parizu izgubio samo od Đokovića i Soderlinga!

Mada je teško zamisliti, bilans na Rolan Garosu mu je još impresivniji. Tamo su ga savladali samo Đoković i Soderling, dok je ostvario čak 79 pobeda! Nadal na šljaci nema milosti ni prema onim najboljima: u karijeri je Top 10 tenisere na omiljenoj podlozi pobedio neverovatnih 82 puta pritom izgubivši samo 17 mečeva, a poređenja radi na svim ostalim podlogama je od istih gubio čak 66 puta.

Đoković u Monte Karlu: dug je put do meča sa Nadalom

Među teniserima koji trenutno zauzimaju prvih deset mesta na ATP listi, Nadal je gubio samo od Federera i Tima po dva puta.

Bik sa Majorke je rekorder po broju titula na zemljanoj podlozi (53). Takođe je jedini teniser sa deset titula na nekom Grend Slem turniru, a koji se igrom slučaja igra na šljaci (Rolan Garos). Nadal je zapravo vlasnik petine titula na ovom Grend Slemu u novijoj istoriji tenisa!

Osim Monte Karla i Rolan Garosa, Španac je deset puta pokoravao i Barselonu. Sveukupno, Španac je na ovoj podlozi ostvario skoro 92% pobeda (391:35), a na ostalima nešto preko 76% (488:151). Jedini poraz na prethodnih 29 mečeva na šljaci, Nadal je neočekivano doživeo prošle godine u Rimu kada ga je pobedio Dominik Tim!

Počeo je prvi Masters na šljaci, a najbolje kvote možete da pronađete ovde!

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime