Polanski je najveći srećnik u istoriji tenisa!

(Photo by Vaughn Ridley/Getty Images)

Trenutno je 120. igrač na svetu, najbolji rezultat mu je deset mesta bolja pozicija. Davno, pre nešto manje od deset godina, proveo je šest meseci na listi kao najbolje plasirani Kanađanin. Karijera koja se neće dugo pamtiti ali ovaj rekord hoće. Polanski ulazi u glavni žreb još jednog Gren slem turnira!

Piter Polanski je rođen 1988. godine u Torontu, gde je i počeo da trenira tenis. Učestvovao je na svim prvenstvima Kanade za mlađe uzraste, sve dok 2007. nije postao profesionalac. Za ovih desetak godina na ATP turu nije uspeo da napravi veći iskorak.

KO OSVAJA US OPEN?

Nikada značajan rezultat na velikim turnirima, nijedna titula u ATP karavanu. Nije stigao čak ni do mesta u 100 najboljih na svetu, a trudio se. Bio je čak i blizu u jednom trenutku. Ni sada nije daleko, ali već ima 30 godina i pitanje je da li su najbolje godine prošle.

Ove sezone ima mnogo sreće pa mu i ona malo pomaže da održi dobar rejting. I u Americi, na US Openu, biće učesnik glavnog žreba. Iako je ispao u kvalifikacijama, poražen je od Džej-Si Aragona, igraće protiv nekog od najboljih tenisera na svetu.

To će biti njegovo četvrto učešće na Gren Slem turnirima ove sezone. Potpuno nestvarno, sva četiri puta je među 128 najboljih stizao kao ’’srećni gubitnik’’. Piter Polanski se redovno prijavi za kvalifikacije, redovno izgubi u njima i završi na turniru.

SPREMNE SU KVOTE ZA MEČEVE POSLEDNJEG GS U SEZONI!

Neki igrači odustanu pre samog turnira, neki odluče da se povuku tek kad stignu na mesto odigravanja. U takvim situacijama je potrebno pozvati zamenu i to bude Polanski. Gotovo uvek on, kao najbolje plasirani gubitnik u kvalifikacionim mečevima.

Koliko je njegov rezultat neverovatan govori da nijedan drugi teniser nije više od tri puta bio ’’srećni gubitnik’’. Nikome to nije pošlo za rukom tri puta uzastopno ili tri puta u istoj kalendarskoj godini. Polanski će četvrti puta za redom uz pomoć sreće u glavni žreb.

Čak je Polanskom zanimljivo ovo što mu se u karijeri dešava. Čovek je sam sebe prozvao ’’najvećim srećnim gubitnikom svih vremena’’. Mada, možda bi umesto ulazaka u glavni deo turnira mogao da počne i da beleži dobre rezultate tamo?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime