ODLUKA KOJA BOLI: Đoković o slučaju Srbina koji je promenio zemlju!

đoković-vimbldon-pobeda
Đoković u finalu Vimbldona! (FOTO: Guliver Images)

Iznenadila je tenisku javnost u Srbiji odluka talentovanog Mirka Topa da s proleća promeni sportsko državljanstvo i umesto boja Srbije brani one – Nemačke.

Sada je tu odluku prokomentarisao i Novak Đoković koji je istakao da od Topa (rođen u Minhenu), koji je trenutno 629. teniser na ATP listi, očekuje velike stvari.

– Razmenili smo neke poruke, trebali smo da pričamo, pitao me je za određene savete psihološke prirode. Nismo se videli i čuli dva meseca, video sam u međuvremenu da je promenio državljanstvo i jako mi je žao zbog toga.

Đoković je podsetio na situaciju kada je on imao šansu da uzme pasoš Velike Britanije (i još nekih zemalja), ali se nije odlučio na taj korak.

– Ja to ne ohrabrujem nikoga da radi jer sam i sam bio u toj poziciji. Ali razumem da svako ima neki svoj put, rođen je u Nemačkoj, tamo je odrastao, tamo i živi. Sa te strane ima logike što je to uradio i za njega smatra da je bolje za razvoj, za trening i nekih prilika koje može imati nego naš teniser. Poštujem to, ali to nije nešto što ja podržavam. Žao mi je zato što je Marko dobar momak koji ima potencijal, kvalitet, Srbija je sigurno je izgubila jednog tenisera koji ima potencijal da postane jako uspešan, ali dobro šta je tu je.

Za kraj, Đoković apeluje da se uspostavi sistem koji bi takve stvari sprečavao u smislu da daje veću podršku mladim i talentovanim teniserima.

– To je njegova odluka zato stvari moraju malo bolje da se vode na državnom nivou, da bi se takve stvari izbegle. Treba postaviti temelje sistema koji može da podrži sve naše tenisere i teniserke i da ih iznedri u velike visine – zaključio je Đoković.

PROBLEMI ZA RAFU: Koronavirus raspršuje san o kalendarskom slemu !?

OBAVEZNO POGLEDAJTE:Texas Hold’em Poker u Meridianu – Doživi novu dimenziju pokera!

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime