Nik Kirjos je neverovatan: Pet incidenata koje pamtimo!

Nik Kirjos ne igra ni na Rolan Garosu (FOTO: Clive Brunskill/Getty Images)

Momak koji ima samo 22 godine ali je već uspeo da napravi neke dobre rezultate u tenisu ali i da privuče pažnju na sebe nekim nenormalnim postupcima. Nik Kirjos je trenutno 20. teniser sveta a to je za 7 pozicija lošije od njegovog najboljeg plasmana.

Igrao je četvrtfinala na Australijen Openu i na Vimbldonu, osvojio četiri titule do sada, pobeđivao najbolje… Ipak je prva asocijacija na njega ponašanje. Često nije znao kako da se kontroliše na terenu, pravio je incidente sa svim mogućim akterima jednog teniskog meča.

Nikov otac je Grk, majka iz Malezije ali on nije imao dilemu. Predstavlja Australiju kojoj je pre dve godine doneo trofej u Hopman kupu a nastupa i za Dejvis kup reprezentaciju. Jedan je od predvodnika novog talasa tenisera u Australiji i velika nada nekada najjače teniske sile na svetu.

POGLEDAJ TENISKU PONUDU!

Njegovu dosadašnju karijeru su mnogo češće obeležavali incidenti nego teniski uspesi. Prisetićemo se samo nekih od najpoznatijih, mada on gluposti pravi na mesečnom nivou. Kažnjen je na gotovo svim većim turnirima i razlozi su bili bizarni, od psovanja preko razgovora mobilnim telefonom na terenu.

5. Verdasko

Jedno od mesta na kojima Nik Kirjos pravi incidente je društvena mreža tviter. Trenutno ima preko 340.000 pratilaca i svaki njegov tvit se prati sa velikom pažnjom. Njemu to ne smeta, tj. priča mu da je stalno u centru pažnje.

Tokom meča Verdaska i Kokinakisa imao je komentare upućene iskusnom španskom teniseru. Najavio je pobedu svog zemljaka, koja se nije desila a kasnije obrisao tvit. Verdasko je ipak saznao za poruku pa smo dobili kraću prepirku koja se završila blokiranjem na ovoj društvenoj mreži.

4. Šangaj

Jedan od incidenata kojima je skrenuo pažnju na sebe desio se 2016. godine u Kini. Samo nekoliko dana nakon što je u finalu Pekinga savladao Rafaela Nadala igrao je u Šangaju. Ovojio je najveću titulu u dotadašnjoj karijeri ali pažnje nije bilo dovoljno.

Napravio je skandal tokom meča sa Mišom Zverevim. Nije želeo da vraća loptu u polje protivnika, odlazio je ka klupi tokom trajanja poena, svađao se sa sudijom, publikom, organizatorima, novinarima. Bio je nepodnošljiv a kasnije se izvinjavao na društvenim mrežama.

3. Tankovanje

Prvi njegov ispad, sličan ovom u Šangaju desio se na Vimbldonu. Godinu dana ranije, 2015. godine, tokom meča sa Rišarom Gaskeom odlučio je da ’’tankuje’’. Za one koji prate NBA ligu to je dobro poznat izraz, kada neko namerno gubi da bi kasnije imao prednost.

Nekoliko godina kasnije je potvrdio da mu se na više turnira u karijeri dešavalo da odigra ovako. Meč protiv Gaskea je izgubio u četiri seta. Odlučio je da ostatak meča odigra smanjenim gasom frustriran jer nije uspevao da vrati servise Francuza.

2. Navijač

Trenutno je u središtu još jednog bizarnog incidenta. To se ponovo odvija na tviteru ali ovoga puta nije on inicirao sukob. Jedan navijač ga je izazvao na meč tvrdeći da može da ga pobedi. Mnogo ljudi ima problem sa Kirjosevim nezalaganjem tokom mečeva.

Nik Kirjos je javno ismevao navijača koji je poslao ovu ponudu, u opticaju su bile čak i pare koje bi išle u humanitarne svrhe ali na kraju od meča neće biti ništa. Sve nas je iznenadilo što je nakon serije tvitova Kirjos spustio loptu i odlučio da ne nastavi raspravu.

1. Vavrinka

Najveći incident u dosadašnjoj karijeri uključio je Donu Vekić, pomenutog Kokinakisa, Vavrinku i Herisona. Vrlo prostački Nik Kirjos je izjavio kako je Kokinakis spavao sa Donom Vekić, teniserkom koja je tada bila u vezi sa Vavrinkom. Imao je komentar i za razliku u godinama između Vavrinke i Vekić.

Svima je bilo neprijatno a incident je pratio i jedan sukob Kokinakisa i Herisona. Nakon meča su se raspravljali na mreži a Herison je izjavio kako bi Vavrinka i on trebalo da nauče pameti dvojicu mladih tenisera iz Australije. Jednomesečna suspenzija Kirjosu je ukinuta iako nije bilo razloga.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime