Nadal se sprema da prisvoji sezonu – mogu li Madrid, Rim i Pariz da padnu u ,,cugu”?

rafael nadal-monte karlo-đoković
MONTE-CARLO, MONACO - APRIL 18: Rafael Nadal of Spain hits a forehand return during his Mens Singles match against Aljaz Bedene of Slovenia at Monte-Carlo Sporting Club on April 18, 2018 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Julian Finney/Getty Images)

Sezona tenisa na šljaci je u punom jeku, što znači jednu stvar više nego sve ostalo zajedno, a to je da je u centru pažnje svuda i na svakom mestu isključivo samo jedan teniser  – Rafael Nadal.

Španac je nedavno pokorio Monte Karlo i Barselonu, povećavši svoj neverovatni bilans na ovim turnirima na po jedanaest titula, terajući strah u kosti svim onima u kojima je preostalo iole junaštva da ,,postoje na strašnom mestu” kao što je to Rolan Garos. Na šta bi se čovek uopšte kladio nego na to da će Nadal ,,sa pola gasa” da izjednači prvu i drugu cifru u svom broju trofeja na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Rafael Nadal i njegove ,,ludačke“ brojke na šljaci!

Majorčanin je uostalom, prošle godine na isti način najavio ,,decimu” u Parizu. Nadal je pre toga podizao pobedničke pehare u Monte Karlu i Barseloni, a onda protutnjao preko Šatrijea. Međutim, Kralja šljake čekaju neki drugi izazovi, koji su često i za njega bili prevelika iskušenja.

Dok se sva srpska teniska javnost zanima kako se i da li se uopšte za Madrid spremio Novak Đoković, Španac ima neke druge ideje. One se razlikuju od Đokovićevih koji se trudi da se što pre vrati u potrebnu formu,  a odnose se na osvajanje dva velika ATP Masters turnira koji se igraju na zemljanoj podlozi u Madridu i Rimu. Nadal je do sada to u istoj godini uradio samo dva puta (2010, 2013), dok ga je Đoković osujetio 2011.

Rafael Nadal je ponovo prvi, a šta je sledeće na ATP sceni?

Sa druge strane, nije baš bio skroman u demonstriranju sile u prestonicama Španije i Italije. Madrid je bio njegov pet puta (2005 kada se igralo na tvrdoj podlozi, 2010, 2013, 2014, 2017), dok je ,,Večni grad” bacao pod noge sedam puta (2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2013).

Da li je Nadal spreman za novi podvig?

Šta može da ga spreči da trijumfuje na oba Mastersa, a zatim i na Rolan Garosu? Teško da bi to mogla da bude zasluga nekog tenisera. Najveća prepreka može da bude umor, eventualno želja za kalkulacijama pred Pariz, ako se Nadal uopšte bavi takvim stvarima. Sa druge strane, put do titula mu je olakšan izostajanjem nekih konkurenata, ili lošom formom drugih.

Najbolje kvote za Masters u Madridu se nalaze ovde!

Španski teniser se inače nalazi u sjajnoj seriji od devetnaest uzastopnih pobeda na najsporijoj podlozi. Osim toga, postavio je rekord novijeg doba u tenisu sa 46 uzastopno osvojenih setova na šljaci! Odlična ilustracija u kakvoj se formi nalazi pred velike turnire.

Ako iko može da spoji Madrid i Rim, a nakadno doda i Pariz, onda je to on.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime