Presedan na Olimpijskim igrama – menjaju se pravila zbog Nadala?

4
Foto: (AP Photo/Joan Monfort, File)

Rafael Nadal najavio je uskoro odlazak u penziju i mnogi su mislili da bi Olimpijske igre mogli biti poslednje takmičenje na kom će nastupati, ali je nastup na najvećem sportskom takmičenju pod velikim znakom pitanja.

Naime, španski teniser nije branio boje svoje zemlje na dva prethodna Dejvis kupa, a nastup na pomenutom takmičenju je preduslov za nastup na OI.

Kako to obično biva, simpatizeri Rafaela Nadala zahtevaju promenu pravila, a među njima je i predsednik nemačkog teniskog saveza Ditlof fon Arnim.

“To su pravila, ali zašto otežavamo situaciju i stvaramo problem igračima? Rafa želi da igra u Parizu, hajde da mu olakšamo, moramo promeniti pravila. Nisam u Olimpijskom odboru, ali treba razgovarati o tome“, rekao je Fon Arnim i dodao:

Ako postoji mogućnost, uradio bih to, dodao bih i da igrači dobiju bodove s Olimpijskih igara. Treba gledati kako im pomoći, a ne postavljati im prepreke. Neka igraju, mi treba da im budemo podrška.”

Podsetimo, Nadal je sa Španijom čak pet puta osvojio Dejvis kup, dok se okitio i zlatnom medaljom sa Olimpijskih igara u Riju 2016.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

BONUS VIDEO:

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime