London zove, Đoković se odaziva!

Đoković
LONDON, ENGLAND - JULY 12: Novak Djokovic of Serbia plays a forehand during the Gentlemen's Singles quarter final match against Tomas Berdych of The Czech Republic on day nine of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 12, 2017 in London, England. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)

Svako ko iole drži do sebe u muzičkom pogledu, a ima dovoljno godina da je početkom osamdesetih mogao samostalno da kupuje ploče, čuo je za britansku grupu The Clash i pesmu ,,London Calling”, čijem se pozivu na određeni način odazvao i Novak Đoković učestvujući na predvimbldonskom turniru u londonskom Kvins klubu.

Ne ulazeći u pitanja u vezi sa njegovim ukusima u vezi popularne muzike, bez većeg rizika da promašimo, možemo da zaključimo da je Đoković odlukom da prihvati specijalnu pozivnicu za ovaj turnir pokazao da ima ambicije da ostvari visok plasman na predstojećem Vimbldonu. Nekadašnji ATP broj jedan je u bio finalista u Kvinsu 2008. godine, ali se poslednji put među učesnicima pojavio dve godine kasnije kada je osvojio trofej u dublu. Iako među njegovim Grend Slem trofejima ima čak tri osvojena u Londonu, Đoković se nije previše bavio turnirima koji se igraju na travnatoj podlozi.

Kvins jači nego Vimbldon – Đoković i Vavrinka nisu nosioci!

Primera radi, u Haleu nije bio još od 2009. godine kada je stigao do finala i izgubio od Tomija Hasa. Doduše, prošle godine je osvojio ATP Istborn, ali mu je to jedini trofej na travi pored onih u Ol Ingland klubu. Generalno, turnira koji se igraju na toj podlozi, nema puno u sezoni – samo osam i to posle prebacivanja Štutgarta sa šljake i pojavljivanja Antalije u kalendaru od prethodne sezone.

Đoković se očigledno nalazi u sve boljem stanju

Nema dileme da je Đoković u poslednje vreme u sve boljoj formi. Prekidi sa eksperimentima u vezi sa trenerima i obnovljena saradanja sa Marijanom Vajdom su glavni ralozi za vidan napredak posle oporavka od povrede. Jasno je, naravno, da se pred njim nalazi još puno rada, ali i da je dostizanje prethodnog nivoa moguće i da sve zavisi od njega.

Kvote za meč Đoković – Dimitrov se nalaze ovde!

Razočaranje eliminacijom sa Rolan Garosa ga je navelo da izjavi kako će preskočiti ovaj deo sezone je ipak zamenjeno zdravom sportskom ambicijom kada su se utisci slegli. Uostalom, Đoković nije bio u polufinalu nijednog od pet poslednjih Grend Slem turnira, sa čim se njegov takmičarski duh ne miri tako lako. Takođe, od poslednjeg najvećeg trofeja (Rolan Garos 2016) je prošlo više od dve godine.

Pobeda protiv Australijanca Džona Milmana u prvom kolu Kvinsa je bila laka, brza i ohrabrujuća. Međutim, sledeći protivnik će biti pravi test za srpskog tenisera, jer je Grigor Dimitrov već pobeđivao u Kvins klubu (2014). Na strani dvanaestostrukog Grend Slem šampiona je, osim te činjenice, sve ostalo. Đoković je svog protivnika pobedio u šest od sedam međusobnih duela, uključujući i jedini okršaj na travnatoj podlozi pre četiri godine u Vimbldonu (3:1).

Dimitrov nema dobre rezultate još od kraja prošle sezone

Bugarin je doduše, pobedio na završnom turniru sezone koji se odigrao krajem prošle godine u Londonu, ali od tada nikako da dostigne željenu formu. Poslednji bolji rezultati su mu finale u Roterdamu (poraz od Rodžera Federera) i četvrtfinale u Melburnu (Kajl Edmund), što su turniri koji su se igrali još u januaru i februaru.

Ko osvaja Vimbldon 2018?

Meč svakako ima veliki značaj za obojicu i u kome se Đoković nalazi u ulozi favorita vodi kasnije ka nešto lakšim protivnicima, pa treba očekivati izvanredan tenis. Usotalom, do početka Vimbldona se sada broje samo dani.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime