Kolima na Rolan Garos, pa odmah na teren: Velika pobeda nad Tomićem!

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Svetska teniska organizacija pokušava da malo promeni praksu, barem na velikim turnirima. Umesto predaja mečeva u prvom kolu odlučili su da nagrađuju predaju pre turnira. Takav je primer ovogodišnji Rolan Garos, gde su mnogi odustali od učešća.

Tačnije, čak osam muškaraca je odustalo od nastupa u singlu. Dobili su polovinu premije za prvo kolo i izbegli kaznu koja bi se dogodila da su predali tokom meča. Kako je osam mesta ostalo upražnjeno, organizator Rolan Garosa je morao da ih popuni.

Među ljudima koji su odustali od turnira je i kontroverzni Nik Kirjos. Duel dva Australijanca je trebalo da bude poslastica prvog kola ali se onda desilo nešto neočekivano. Umesto Kirjosa se u žrebu pojavio Trunđeliti i savladao momka koji je poreklom iz Hrvatske.

ŠTA ĆE DANAS BITI U PARIZU?

Ništa od ovog ne bi bilo čudno da iza Trunđelitijevog plasmana u drugu rundu ne stoji fantastična priča. Od Bernarda Tomića smo navikli na neprijatna iznenađenja a ovo je visoko na listi. Marko Trunđeliti je 190. teniser na svetu i poražen je u kvalifikacijama za Rolan Garos.

Kako se našao u žrebu? Trener mu je rekao da mnogi igrači odustaju od turnira i da bi trebalo da proveri da li ima šanse da bude ’’srećni gubitnik’’. U trenutku kada se raspitivao bio je prvi ispod crte ali previše daleko od Pariza.

Već je sa porodicom otišao u Barselonu, na obalu Mediterana. Kada je saznao da mu se pruža prilika da igra jedan od četiri najveća turnira nije razmišljao ni sekundu. Baka, majka i brat su bili sa njim u kolima, jer avionskog leta nije bilo, i putovanje od preko hiljadu kilometara je počelo.

POGLEDAJ DANAŠNJE MEČEVE!

Nakon desetak sati putovanja Trunđeliti je stigao u kompleks u kom će zabeležiti pobedu. Izmoren od puta, a kaže da tri dana nije trenirao, ubrzo je morao na teren. Premalo vremena za privikavanje ali sasvim dovoljno da se izbaci prepotentni Australijanac.

Bilo je to rutinskih 3:1 u setovima. Naredni protivnik biće mu Italijan Čečinato i sigurno da i u tom meču Argentinac ima nekakvu šansu. Treba podsetiti da mu je ovo četvrti Gren Slem u karijeri i da ima priliku da prvi put stigne dalje od drugog kola.

Bio bi to impresivan turnir za momka koji je pre samo jednog dana bio u Barseloni, na odmoru. Tokom kvalifikacija za Rolan Garos poražen je od Poljaka Huberta Hurkaša. Njegov današnji protivnik biće Sandgren a možda bismo u tom meču mogli da vidimo novo iznenađenje!

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime