KIRJOS RAZOČARAN ZBOG PROMENA: ATP time ubija svu lepotu ove igre!

nik kirjos-saustralijan open
Kirjos razočaran zbog promena vezanih za koučing! (FOTO: Guliver Images)

Australijski teniser Nik Kirjos razočaran je odlukom Udruženja profesionalnih tenisera (ATP) da dozvoli tkzv “koučing”, razgovor trenera i igrača tokom mečeva koji već godinama izaziva kontroverze i kazne.

ATP je za sada odlučio da ova praksa bude testirana na turnirima do kraja godine, a u zavisnosti od toga kako bude funcionisala u praksi mogla bi da postane sastavni deo teniskih mečeva.

Ta odluka ni malo se nije dopala Kirjosu, inače ekscentričnom teniseru koji je na saopštenje ATP-a poručio da se time “ubija lepota igre”

U potpunosti sam protiv ovoga. Tenis ovim gubi jedintsvenu stvar koju nijedan sport nema. Igrač je morao sam da donese odluku, to je bila lepota sporta. Šta ćemo ako igraju visoko rangirani igrač protiv niže rangiranog, a ovaj ne može sebi da priušti trenera? – napisao je Kirjos.

Australijanac se inače nadovezao na raniji komentar legendarnog Patrika Muratoglua, nekadašnjeg trenera Serene Vilijams koji je verovatno najglasniji zagovornik komunikacije igrača i igračica i trenera tokom meča. On je na Tviteru pohvalio ovu odluku rekavši da je “legalizovanjem koučinga samo ozvaničeno pravilo koje postoji decenijama unazad”.

Inače, Muratoglu je svojevremeno, tokom perioda saradnje sa Serenom, više puta bio kažnje zbog sugestija i gestikulacija koje je slao Vilijamsovoj tokom finala US opena protiv Naomi Osake. Nakon tog meča, izjavio je da je zabrana razgovora trenera i igračice najgluplja stvar koja postoji u tenisu.

Kontroverzni “koučing” i dosad je bio sveprisutan, doduše i kažnjiv, a kao i sada uvek je izazivao suprotstavljene stavove, igrača, trenera i navijača i nema sumnje da će tako biti i sada kada je zvanično dozvoljen.

JOŠ SAMO JEDAN KORAK: Natalija Stevanović u finalu kvalifikacija za Vimbldon

OBAVEZNO POGLEDAJTE: ZVEZDA ODBRANILA TRIPLU KRUNU: FMP MERIDIAN – Crvena Zvezda (59:71) | Atmosfera i proslava titule

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime