DOBRE VESTI ZA TENISERE Vimbldon isplaćuje 10 miliona funti!

10
Vimbldon počeo sa otplatom odšteta teniserima i teniserkama čije igranje je planirano ovaj mesec (PHOTO: Matthias Hangst/Getty Images)

Treće Grend slem u sezoni Vimbldon objavio je da će dati 10 miliona funti kao nagradni fond teniserima i teniserkama koji bi imali pravo nastupa da se turnir održao.

Vimbldon je bio osiguran u slučaju pandemije i sada je objavljeno da će se 10 miliona funti podeliti na 620 igrača i igračica.

To je potvrdio izvršni direktor takmičenja Ričard Luis navodeći da se odmah po otkazivanju turnira poseglo za ovom odlukom.

Odmah po otkazivanju turnira, okrenuli smo se tome kako možemo da pomognemo onima koji pomažu da se Vimbldon uopšte održava. Meseci neizvesnosti bili su veoma zabrinjavajući za sve, uključući igrače, od kojih brojni imaju finansijske poteškoće i iščekivali su s pravom priliku da na Vimbldonu zarade novac. Srećni smo što nas je naša osiguravajuća politika dovela u situaciju da to možemo da prepoznamo i da ponudimo tu isplati kao nagradu za vredan rad koji ih je doveo na mesta na kojima su na listama – naveo je on.

Ovogodišnje otkazivanje Vimbldona, čiji je aktuelni osvajač Novak Đoković, prvo je od Drugog svetskog rata.

ZVANIČNO Bundesliga odredila datum početka nove sezone!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Indonezija – Samo jedan nastup na Svetskom prvenstvu, u ISTORIJI!

PARTIZAN SAZNAO RIVALE Evo sa kim će igrati crno-beli u Evrokupu!

10 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime