Đoković u Monte Karlu: dug je put do meča sa Nadalom

Đoković
(Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)

Nema puno sigurnih stvari ovih dana kada je u pitanju Novak Đoković, ali se dve ipak mogu navesti: sigurno je da će srpski teniser učestvovati na Masteru u Monte Karlu i sigurno je da u vezi sa tim kako će njegov nastup tamo izgledati ništa nije sigurno.

Da je Đoković u najboljoj formi, žreb kakav ima ne bi bio uopšte lak. Budući da je od on od takvog izdanja veoma udaljen, tri potencijalna protivnika u prvim kolima turnira sada deluju gigantski ogromno. Đoković će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta,  a bi redosled mogao da izgleda ovako: Ćorić, Tim, Nadal!

Na (teniskom) zapadu ništa novo – kakav problem ima Đoković?

Dvanaestrostruki Grend Slem šampion je ovaj Masters osvajao 2013 i 2015, a prošle godine je izgubio od Gofana u četvrtfinalu. Na tri turnira na kojima se pojavio ove sezone, Đoković je zabeležio po tri pobede i poraza. No, to su sve poznate stvari, a ono šta najviše intrigira tenisku javnost je neverovatna razlika između Novaka u Melburnu i Novaka u Indijan Velsu i Majamiju.

Pravog odgovora na pitanje kako je moguće da u relativno kratkom periodu od tenisera sposobnog za uzastopne mečeve u vrelom Melburnu, dođe do situacije da mu problem predstavlaju i pola sata ne posebno visokog ritma? Sve to uz konstantne objave treninga uoči oba Mastersa na turneji po Americi? Slični snimci su se pojavili i pred Monte Karlo, ali se na ovima vidi bar jedan pravi razlog za optimizam.

Đoković i Vajda su ponovo tandem?

Ime tom razlogu je Marijan Vajda, sa kojim je Đoković radio jedanaest godina i ostvario najveće sportske uspehe. Njegovo prisustvo se može shvatiti kao priznavanje greške koju napravio kada je prošle godine otpustio ceo stručni štab, ali i kao nameru da najzad počne sa stvarnim potezima koji bi doveli do preokreta, kakvim se ,,avanture” sa Agasijem, a pogotovo Štepanekom ne mogu smatrati. Prava informacija da li je saradnja uspostavljena na duže staze, ili je u pitanju neko privremeno stanje se još ne zna, ali slike deluju ohrabrujuće za sve one koji nestrpljivo čekaju Novakov pravi povratak.

Novak Đoković od Jelene Genčić do Radeka Štepaneka

Čuda u svakom slučaju ne bi trebalo očekivati već na početku sezone tenisa na šljaci. Najveći od razlog je što najsporija podloga zahteva vrhunsku fizičku pripremljenost koju srpski teniser sada nema. U ovakvim uslovima čudom bi se smatralo ako bi uopšte i došlo do novog duela sa Nadalom, prvog od Madrida prošle godine, a 51. u istoriji jednog od najvećih rivalstava u tenisu.

Zanimljivo je da je Đoković svoj jedini meč protiv Ćorića takođe odigrao u Madridu. taj susret se dogodio pre dve godine kada ga je Novak osvojio na svom putu ka kompletiranju Grend Slema karijere.

Prvi Masters na šljaci je tu, a tu su i kvote!

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime