Đoković posle Indijan Velsa i Majamija: da li nas i pre Monte Karla čeka toplo-hladno?

Novak Đoković
(Photo by Michael Dodge/Getty Images)

Situacija u kojoj se trenutno nalazi Novak Đoković nije pojava koja je prvi put viđena u svetu profesionalnog sporta, niti će biti poslednji put da se sa njom srećemo, ali činjenica da se radi o jednom od najvećih tenisera u istoriji sporta je razlog zbog čega je tema toliko zastupljena u javnosti.

U neko drugо doba bi Đoković imao mnogo više mira u pripremama za povratak, ali su takva vremena prošlost. Sport je danas u tesnoj vezi sa medijima čiji zahtevi obuhvataju skoro svakodnevno pružanje informacija, pogotovo kada se radi o onim protagonistima koji spadaju u najvišu klasu. Stvar sa povratkom srpskog tenisera je što traje mnogo duže nego što se očekivalo.

Đoković je doživeo prvi poraz u Majamiju posle 16 uzastopnih pobeda

Taj proces je novi udarac doživeo na ATP Mastersu u Majamiju gde je Đoković izgubio u prvom izlasku na teren od Francuza Benoa Pera. To je za šestostrukog pobednika turnira bio prvi poraz posle šesnaest uzastopnih pobeda na Floridi. Poslednja Novakova predstava se drastično razlikuje od onih dana kada je u četiri navrata osvajao oba Mastersa na američkoj turneji (Indijan Vels, Majami) i jasno je ukazala da će proces približavanja takvoj formi potrajati još neko vreme.

Bez snage za pravi povratak- Novak Đoković prerano napustio Indijan Vels!

Ono što uznemirava deo teniske javnosti koja mu je naklonjena je princip toplo-hladno kojem je podvrgnuta. Đoković je od početka godine učestvovao na tri turnira i pre svakog su u etar dopirale ohrabrujuće poruke u vezi sa njegovom spremnošću i motivima, da bi se sve okončalo novim razočarenjem. Često nije lako u svemu tome odrediti se prema uzroku zbog čega se njegov povratak toliko odužio i da li je on fizički, psihološki ili neke druge prirode.

Đoković je prošle godine propustio Majami zbog povrede lakta, a poraz koji je doživeo od Pera je prvi slučaj od 2007. izgubi tri uzastopna ATP meča i prvi put u karijeri da izgubi dva puta za redom na Mastersima! Posle prošlogodišnjeg Vimbldona, srpski teniser se pojavio na samo tri turnira, a sledeći bi trebalo da bude u Monte Karlu. Ovakav razvoj situacije međutim, nagoveštava da bi mogao da propusti početak sezone tenisa na zemljanim terenima u Evropi.

Per došao do prve pobede protiv tenisera iz Velike četvorke

Što se tiče samog duela sa Perom, Đoković je nažalost prekinuo niz od 21 uzastopne pobede nad francuskim teniserima. Štaviše, protiv igrača iz ove zemlje je izuzetno uspešan sa 58 pobeda iz prethodnih 59 mečeva. Takođe, pružio je priliku Peru da upiše prvi trijumf protiv nekog člana Velike četvorke.

Lajović na Kirgiosa, Krajinović na Pera, to ne sme da se propusti!

Turnir u Monte Karlu nije daleko. Da li će šampion iz 2015 učestvovati ili će sebi dati još vremena za neutralisanje posledica pauze, još nije poznato. Ako se i pojavi, očekivanja bi trebalo prilagoditi onome što je pokazao u ovoj godini, a ne našim željama.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime