Đoković nas je ponovo zbunio – samo 56 minuta za Lajovića?

Novak Đoković
(Photo by Adam Pretty/Getty Images)

Kako god da nazovemo to što smo očekivali da vidimo u ponedeljak u Monte Karlu, moramo da priznamo da nas je Novak Đoković zbunio po ko zna koji put u poslednjih nekoliko meseci.

Sport i jeste aktivnost koja podrazumeva veliki upliv emocija ne samo protagonista na terenu, već i pratioca, navijača i ljubitelja koji učestvuju na svoj način, međutim, kada je u pitanju proslavljeni srpski teniser, ta osećanja već previše vremena nisu obojena pozitivnim bojama. Kada dođe vreme ovogodišnjeg Rolan Garosa, biće tačno dve godine ,,praznog hoda” dvanaestrostrukog Grend Slem šampiona. Lako bi se mogli izbrojati retki momenti u tom periodu kojima je Đoković ličio na pređašnjeg sebe.

Rafael Nadal i njegove ,,ludačke“ brojke na šljaci!

Dok se on borio sa sobom, teniska javnost se borila sa šarolikošću informacija i utisaka u vezi sa njegovim povratkom. Povrataka je doduše bilo nekoliko, ali nijedan nije dao konačan odgovor na pitanje kada će Novakov tenis da dostigne nekadašnji nivo. Zna se šta to znači – cilj na svakom turniru je uvek onaj najviši.

Odgovora nema ni posle njegovog prvog meča na Mastersu u Monte Karlu. A i kako da ga bude kada je iz Indijan Velsa i Majamija otišao ostavljajući utisak da nema dovoljno ni fizičke ni mentalne snage za ceo duel na tom nivou, a onda u prvom meču na najsporijoj podlozi savlada Dušana Lajovića za samo 56 minuta prepustivši mu samo jedan gem u cela dva seta.

Đoković ne oseća nikakve bolove u operisanom laktu

U ovakvom trenutku je sigurno najmudrije ne žuriti ni sa kakvim ocenama, pogotovo ne prognozama o dometima na turniru. Đoković kaže da nije osetio nkakve probleme u vezi sa povredom lakta, ali to je izjavio i posle Indijan Velsa.

Đoković u Monte Karlu: dug je put do meča sa Nadalom

Duel sa Lajovićem je podsetio na jedan prošlogodišnji, kada je Đoković u Rimu rezultatski na isti način pobedio Dominika Tima. Austrijanac mu i sada stoji na putu, ali će srpski teniser pre toga morati da savlada Bornu Ćorića sa kojim se sastaje u drugoj rundi. Ako bi bio uspešan u sledeća dva meča, Đoković bi se našao u prilici da oživi rivalstvo sa Nadalom koji bi ga sačekao u četvrtfinalu.

Uzorak mečeva je ipak premali da bi se obnovljena saradnja sa Marijanom Vajdom već proglasila za tačku gde dugo čekanje na pravi povratak prestaje, ali bi takvi nagoveštaji mogli da se pronađu. Bilo je doduše i ranije videa ohrabrenja u etru, ali deo teniske javnosti naklonjen Đokoviću ima nepodeljene simpatije prema slovačkom stručnjaku. Možda je zaista došlo vreme da se prekine sa razočarenjima, bar za početak.

Sve kvote za Monte Karlo Masters možete pogledati ovde

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime