Deseti dan 2019, a već imamo poen godine! Poklonite se Danu Evansu (VIDEO)

Dan Evans
(Photo by Graham Denholm/Getty Images)

Na kraju svake kalendarske godine, na ATP turu se biraju najbolji u prethodnih 12 meseci. Tada saznajemo koji igrač je najbolji na svetu u toj godini, koji teniser je najviše napredovao, koji mečevi i poeni su bili najbolji. U ovoj poslednjoj kategoriji smo izgleda već dobili pobednika.

Ono što je uradio Dan Evans u toku kvalifikacija za Australijan Open svrstava se u red najboljih poena u godini, a vrlo je moguće da već sada možemo da ga stavimo na sam vrh takve liste. Iako je ostalo još 355 dana do kraja godine, ovakav potez teško da ćemo ponovo videti.

MOŽE LI TROICKI DA PROĐE KVALIFIKACIJE?

Britanac Dan Evans je u drugom kolu kvalifikacija za prvi gren slem sezone igrao protiv Austrijanca Jurija Rodionova i slavio je u tri seta, ali ta pobeda je ostala u senci poteza koji je napravio u sedmom gemu prvog seta.

Pri vođstvu 4:2, Evans je vratio jedan odličan servis Rodionova jedva prebacivši lopticu na drugu stranu terena, da bi Austrijanac izašao na mrežu i ‚‚zakucao” lopticu po sred polja svom snagom. Ipak, Evans se neverovatno snašao i udarcem iza leđa uspeo da odigra perfektan pasing šot i time osvoji poen.

KO OSVAJA AUSTRALIJAN OPEN 2019?

Rodionov se našao u čudu, a do kraja meča je samo uspeo da osvoji drugi set. No, prvi i treći su pripali Britancu, koji će u poslednjem kolu kvalifikacija igrati protiv Italijana Paola Lorencija.

Da podsetimo, od srpskih tenisera u poslednje kolo kvalifikacija plasirali su se Viktor Troicki i Miomir Kecmanović, dok je Peđa Krstin bio poražen. Upravo će jedan od kvalifikanata biti protivnik Novaka Đokovića u prvom kolu Australijan Opena.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime