Cicipas o porazu od Novaka: Bolelo je i plakao sam, ali verujem u sudbinu

8
Stefanos Cicipas-Novak Đoković
Cicipas i Novak Đoković (FOTO: Guliver images)

Stefanos Cicipas je do sada u svojoj karijeri igrao dva Grend slem finala, ali se oba puta na drugoj strani terena našao Novak Đoković.

Grčki teniser je doživeo poraz od srpskog asa prvo u finalu Rolan Garosa 2021. godine, a onda i u Melburnu u finalu Australijan opena 2023. godine.

Cicipas je ponovo govorio o tim mečevima i opisao kako ih je doživeo.

“Ono što je bila razlika između ta dva finala je da sam u Melburnu bio u stanju da odmah posle ceremonije krenem dalje, bukvalno nekoliko minuta kasnije. Prethodni put je baš bolelo mnogo. Posebno kad se setim da sam bio tako blizu pobede jer sam imao 2:0 u setovima. Kasnije, kada sam se prisećao svega, bolelo je i plakao sam. Bio sam vrlo uznemiren”, priznao je Cicipas.

Cicipas je objasnio zašto je taj prvi neuspeh toliko boleo.

“Bila je to prilika za mene da uradim nešto što nisam pre. Mislio sam na Stefanosa dečaka, osmogodišnjaka koji je gledao Rolan Garos i razmišljao kako bi bilo lepo da igra tamo. Nisam čak mislio ni da pobedim. Samo da igram tamo. I onda je došla ta prilika da osvojim taj prelepi trofej. Mnogo sam mislio na svoj teniski klub, gde smo počeli. Bili smo mala zajednica, jaki bliski. Bilo je to kao da sam krenuo od sela i stigao do velikoh hrama zlatnih prilika”, dodao je Stefanos.

Sada gleda drugačije na sve poraze u svojoj karijeri i veruje u svetliju budućnost.


“Sada ne vidim negativnost u svemu tome. Put je i dalje lep i velik. Morate da nastavite da gradite i radite. Verujem u sudbinu. Na meni je samo da nastavim da radim svoj posao i nadograđujem se”, zaključio je Cicipas.

Meridian nudi najbolje kvote na svetu

8 KOMENTARA

  1. Ne treba poraz od Novaka gledati kao nešto strašno jer je tu izgubio od najboljeg na svetu što znači da je Cicipas toliko napredovao da je dva puta bio u finalu naspram najboljeg

  2. Svima njima proradi sujeta kad izgube od Novaka i svi odmah pričaju neke setne priče njihovih početaka kao da je Novak pao sa marsa i odmah krenuo da pobeđuje a ne da kao i oni ima svoje skromne početke i poraze na početku karijere

  3. Nivak ga je stvsrno pobedio u dosta važnih mečeva kao sto i sam kaže Grk to mu je jako tesko palo ali kad vidimo kako priča o Novaku i da ima samo poštovanje i reci hvale jasno je koliko je ovaj momak ispravan

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime