Bez snage za pravi povratak- Novak Đoković prerano napustio Indijan Vels!

Novak Đoković
LONDON, ENGLAND - JUNE 27: Novak Djokovic of Serbia clutches his injured shoulder after he falls over making a return during his Gentlemen's Singles third round match against Gilles Simon of France on day five of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club on June 27, 2014 in London, England. (Photo by Al Bello/Getty Images)

Novak Đoković nije obećavao nikakva čuda pre odlaska u Indijan Vels, a pogotovo ne šesti trofej, ali je jedno omanjih razmera ipak priredio u kalifornijskoj pustinji izgubivši od Japanca Danijela u svom prvom izlasku na teren od januara.

Dva puta u toku meča sa 109 teniserom na svetu, Đoković je naveo posmatrače da pomisle da će ga okončati kao pobednik. Prvi trenutak je bio sam početak kada je Novak poveo sa 5:2 u prvom setu, a sledeći kada je podigao pesnicu posle osvajanje drugog. Danijel Taro ih je međutim, protumačio na svoj način.

Đoković – Federer u Indijan Velsu: Teorija ili realnost?

Srpski teniser je u prvih nekoliko gemova ostavio utisak da će publika na centralnom terenu videti njegovo izdanje, možda ne kao u najboljim danima, ali svakako dovoljno dobro da bez većih problema savlada Japanca. To se međutim, nije dogodilo. Đoković je u trećem setu svoje prisustvo na terenu sveo na samo jedan osvojen gem.

Poraz je istovremeno označio njegovo najranije ispadanje sa ovog Mastersa još od debija 2006. godine!

Đoković je napravio preveliki broj grešaka koje su ga odvele u poraz

,,Osećao sam se kao da igram svoj prvi meč na ATP turu”, izjavio je Đoković kasnije. Takav opis je možda drastičan i ne pomaže previše shvatanju onoga što je viđeno na terenu na kome je Novak napravio isuviše veliki broj nekarakterističnih grešaka (58) da bi pobedio stabilnog protivnika. Trebalo bi posegnuti duboko u arhivu podataka da bi se proverilo kada je petostruki šampion Indijan Velsa poslednji put poražen od kvalifikanta nekog turnira, ali mu je ovo prvi put još od 2011. godine da je za redom izgubio dva ATP duela.

TENIS: Federer ponovo prvi na ATP listi?

Povratak posle pauze očigledno neće ličiti na način na koji se Federer vratio posle povrede kolena. Pitanja u vezi prave prirode problema i dalje ostaju otvorena. Od Vimbldona je prošlo devet meseci, a Đoković je u tom periodu odigrao tek nekoliko mečeva, tačnije pet.

Da li bi nedoumice nestale i da je iskoristio set loptu u prvom setu? Da je slavio ubedljivu pobedu sa 2:0? Verovatno ne. Možda bi samo bile odložene do neke druge prilike, jer i kada izuzme ostavi psihološki deo problema, ostaje činjenica da je pauza zaista preduga, a razliku između treniranja i takmičarskih mečeva ne treba posebno objašnjavati.

Ovde se nalaze sve kvote za Masters u Indijan Velsu!

Đoković nije pokazao vidljive znake posledica posle operacije lakta. Na njemu je dakle da se pozabavi sa ostalim aspektima situacije kojoj se trajanje produžava. Predviđanje potrebnog vremena do pravog povratka bi u ovom trenutku ličilo na pravo nagađanje.

Međutim, silazna putanja koja traje od kompletiranja Grend Slema karijere traje zaista dugo. Sigurno niko ne želi više da je zaustavi nego sam Novak. Sve je na njemu, potrebno je samo da bude načisto sa tom odlukom.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime