Beker ima savet za Đokovića

9
novak đoković, boris beker
(FOTO: Guliver images)

Nekadašnji nemački teniser Boris Beker posavetovao je Novaka Đokovića da ne bi trebalo javno da priča o svojim ciljevima.

Nakon trijumfa na Rolan Garosu, svi govore da je naredna misija srpskog asa kompletiranje kalendarskog Slem, koji mu je izmakao 2021. godine.

Tako smatra i Novakov bivši trener.

“To bi bila greška, sa njegove tačke gledišta, da to sada učini očiglednim. Zato što znate šta se dogodilo prošli put: osvojio je tri, igrao finale i onda nije mogao da izdrži. Zbog toga bi trebalo da se fokusira samo na Vimbldon. Ali, čovek želi da obori rekorde. Ne znam koji još može da obori, kalendarski slem za godinu dana, to je možda jedini koji je tu. Sto odsto misli o tome, ali se nadam da neće pričati o tome i da će izaći na travu samo i pokušati da osvoji Vimbldon. Onda dolazi US open”, rekao je Beker i dodao:

“Kao sportista mislim da je greška preglasno pričati o ciljevima, govoriti javnosti šta nameravate da uradite. Pričati o tome posle pobeda je u redu, ali pre pobede je čista greška. Vladajte u tišini, trenirajte i onda pobedite. Onda nedeljama možete da pričate o pobedi. Mislim na Vimbldonu, on je i dalje u stanju euforije, u oblacima, za mene je jasno, glavni favorit”.

EKSKLUZIVNO – registruj se i osvoji do 120.000 RSD bonusa na uplatu prvog depozita

Novak ima 36 godina, deluje spremno i ne nazire se do kada će igrati.

“Onda dolazi letnja pauza i moraće da se zapita, ima 23 Grend slema ili 24 ako osvoji Vimbldon. Kuda put vodi? ‘Ne mogu i ne želim da igram zauvek’. On je odgovorio na ovo pitanje posle konferencije: ‘Kada prestanem da pobeđujem, onda će se postaviti pitanje’. Ali sve dok osvaja Grend slemove, velike turnire, nastaviće. U jednom trenutku će ga prestići mlađa generacija, ali mislim da se to neće desiti neko vreme”, istakao je Beker.

Obradović: Osećao se duh Novaka Đokovića

BONUS VIDEO:

9 KOMENTARA

  1. U pravu je,sto manje treba da prica i da se fokusira na jedan po jedan,koji su neposredni….A kalendarski slem koji mu jos nedostaje u kolekciji trijumfa treba da bude samo u mislima!!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime