Ovo je mesto na kojem Đoković oštri oružje – i najbolji deo Vimbldona (FOTO)

5
Novak Đoković posle treninga na Vimbldonu
Novak Đoković posle treninga na Vimbldonu; Foto: Meridian sport

Dobro, najbolji deo Vimbldona je gledati Novaka Đokovića na Centralnom terenu, malo sam slagao u naslovu, ali ne u potpunosti. Objasniću vam zašto.

Đokovića na Centralnom terenu Vimbldona možete da gledate i u Srbiji, na TV-u. Naravno, osećaj je neuporediv kada to radite uživo.

I sve ostale igrače, pa i konferencije za medije, možete stalno da vidite ili na televiziji, ili na društvenim mrežama.

Osećaj toga uživo je mnogo bolji, nije sporno, ali jednu stvar možete da radite samo na licu mesta.

Da gledate trening.

PROČITAJTE JOŠ Svet je protiv nje, ali ne i Novak – topao zagrljaj Srbina i Beloruskinje u Londonu

Za Meridian sport iz Londona – Luka Nikolić

Ako ne volite tenis uopšte ili preterano, verovatno mislite da sam lud jer mi je najbolja stvar na Vimbldonu to što mogu da gledam nečiji trening. I kad ovo pišem, nisam ni sam siguran da li to stvarno mislim.

Ali kada uđem na Aorangi park, deo vimbldonskog kompleksa koji je rezervisan za treninge tenisera i teniserki, sve mi bude jasno.

Kada sa posebnom propusnicom koja traje 40 minuta uđete u ovaj deo Ol-Ingland kluba, pored vas možete biti na dodir do bilo kog od vaših omiljenih igrača. Tako sam u sredu, dok nije pala kiša, sa desne strane imao Jelenu Ribakinu, sa leve Davida Gofana, a ispred mene je lopticu razbijala Arina Sabalenka.

Krenuo sam da potražim Novaka, pošto je u to vreme imao zakazan trening, a nabasao sam na Endija Marija – dvostrukog šampiona Vimbldona i jednog od najvećih tenisera ove ere. Trenira sa čuvenim Ivanom Lendlom, koji mu objašnjava šta da radi kada oseti da je previše pritisnut od strane protivnika.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

endisa
Endi Mari i Ivan Lendl na Vimbldonu (Foto: Meridian sport)

Slično je i na Đokovićevim treninga – doduše ne na ovom koji je prekinula kiša. Ako je teren dovoljno blizu vas možete čuti šta mu pričaju Goran Ivanišević i ostali članova tima, na šta se žali, šta pokušava da popravi, da li mu smeta kačket koji mu daju na Vimbldonu jer je prevelik (da, ovo se stvarno desilo)…

Možete osetiti tenisku atmosferu onako kako nikada nećete moći gledajući mečeve ili raditi intervjue – što je takođe, da me ne shvatite pogrešno, velika privilegija.

Uživajte u slikama, pošto je snimanje, nažalost, zabranjeno.

PROČITAJTE JOŠ Kako me je Meksikanka psovala na srpskom usred Londona 

5 KOMENTARA

  1. Svaki novinar kad gleda Novaka kako igra meč misli da je on superheroj ali kad gledaju treninge shvate da je samo čovek koga muči milion stvari pre nego izadje glavni teren

  2. Na veliku žalost svih nas običnih smrtnika nikada nećemo saznati kakav je osećaj uživo gledati Novaka na Vimbldonu niti na bilo kom drugom Grend slemu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime