Zverev isprao ljagu sa imena: Nemac oslobođen optužbi

1
Aleksander Zverev
(FOTO: Guliver Images)

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je danas da neće preduzeti sankcije protiv nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva, koga je bivša devojka optužila za nasilje, smatrajući da nema dovoljno dokaza.

ATP je u oktobru 2021. godine pokrenula istragu o navodima o fizičkom i psihičkom nasilju koje je iznela ruskinja Olga Šaripova, bivša devojka Zvereva.

Igrač je žestoko negirao da je bio nasilan prema Šaripovoj, koja nije zvanično podnela žalbu protiv Nemca, a ATP je naglasio da je Zverev sve vreme saradjivao sa istragom.

Šaripova, Zverev i još 24 osobe saslušane su tokom istrage koja je trajala 15 meseci.

Tokom istrage pregledane su tekstualne SMS poruke, audio fajlovi i fotografije, a sve to dao je na uvid Zverev potpuno dobrovoljno.

“Na osnovu odsustva pouzdanih dokaza ili svedočenja, kao i kontradiktornih izjava Šaripove, Zvereva i drugih intervjuisanih, istražitelji nisu mogli da utvrde da su optužbe za nasilje osnovane”, stoji u saopštenju ATP-a.

“Iz ovih razloga, ATP neće pokrenuti disviplinski postupak protiv Zvereva. Ozbiljnost i složenost optužbi zahtevali su pedantan istražni proces i značajna sredstva. Takođe je zahtevalo da se obratimo specijalizovanim istražiteljima, po prvi put u istoriji ATP-a”, izjavio je direktor asocijacije Masimo Kalveli

1 KOMENTAR

  1. Dobro je da je nevin ,mislim da bi u suprotnom završio karijeru već sad ali iskreno ne ide mi to uz njegov karakter mislio sam od starta da su optužbe lažne

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime