TENIS: Spavate li mirno u Melburnu, Đoković se vratio!

Novak Đoković
(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Novak Đoković je obećao povratak i povratak se dogodio! Samo mesto nije moglo da bude bolje izabrano, jer ako igde ima toliko simbolike u vezi sa Novakovom karijerom, onda je to Melburn Park.

U nekim momentima meča sa Jangom, Đoković je izgledao kao u najboljim danima dok je ređao titule u Melburnu po čijem broju (6) drži rekord zajedno sa Rojem Emersonom.

Australijan Open: Amerikanci 3 od 15, tužni Lajović i iščekivanje Đokovića

Donald Jang je sa Margaret Kort arene ispraćen za manje od dva sata i sa svega sedam osvojenih gemova. U prvom meču posle više od pola godine, Đoković je delovao kao da su problemi sa povredom lakta iza njega. Posle pažnje koju su mu proteklih dana posvetili u vezi sa nekim drugim stvarima, Novak je medijima pružio razloge da izveštavaju i o njegovom tenisu.

A tenis koji su između ostalih gledali Stepanek i Agasi iz njegove lože, bio je isuviše dobar da bi mu se Jang suprotstavio i nimalo nije ličio na tenis kakav bi igrao neko ko je pauzirao šest meseci. U vezi sa Jangom treba reći da je on 2005 osvajao titule u Melburnu i na Vimbldonu u konkurenciji dečaka.

Novi servis radio bez greške

Đoković se po terenu kretao savršeno, kao što su bili i svi njegovi udarci. Novi servis je izvodio tečno, doduše bez ijednog as udarca, ali i bez dvostruke greške. Čitava pojava dvanaestrostrukog Grend Slem šampiona je delovala veoma ohrabrujuće.

Mečevi su sve uzbudljiviji, a kvote su i dalje odlične!

Rano je za bilo kakve utemeljenije prognoze jer je povreda lakta jedna od najtežih koja može da zadesi tenisera. U tom smislu je Andre Agasi rekao da je potrebno da prođe bar još par mečeva da pre ozbiljnijeg bavljenja predviđanjima.

Dodao je međutim, da ako lakat izdrži, njegovog ,,štićenika” će biti veoma teško zaustaviti.

Kvitova ispala, jedan favorit manje

Prošle godine to je već u drugom kolu uradio Denis Istomin. Đoković nije ranije napustio neki Grend Slem još od poraza od Safina 2008. godine na Vimbldonu.

Srpski teniser već zna i ime sledećeg rivala, a koje obećava sjajan meč u drugoj rundi. Protivnik srpskom teniseru je Gael Monfils što će biti njihov prvi susret u Melburnu, a petnaesti ukupno. Podatak je poznat, ali da ga ponovimo: Đoković nikada nije izgubio od Monfilsa, uključujući i poslednji okršaj prošle godine u Istbornu.