NE BAŠ LEPE PROGNOZE: Kao Novak, Rafa i Rodžer? To će biti baš teško…

džon mekinro-đoković-nadal-federer
Velika trojka - kada je vreme za kraj? (FOTO: Matthew Stockman/Getty Images)

Kako će izgledati tenis bez Novaka, Rafe i Rodžera? To niko sa sigurnošću ne može da kaže, ali je malo je verovatno da će se majstori takvog kalibra ponovo naći na jednom mestu!

Iako su u poznim igračkim godinama, teniseri koji važe za „veliku trojku“ belog sporta ne prestaju da dominiraju.

Doduše, možda su Nadal i Federer malo usporili (malo više) u odnosu na Novaka Đokovića, ali može se reći da su pomenuti igrači sinonim za tenis više od poslednjih 15 godina.

Prognoze stručnjaka su da kada se završi era najvećih, da će uslediti svojevrsno „kameno doba“ svetskog tenisa.

To ne možemo zasigurno da tvrdimo, ali neki „stari lisci“ znaju šta fali mladim generacijama da dostignu najviši nivo.

Legendarni teniser, Aleks Koreča, prokomentarisao je za „Marku“ kako mladi igrači imaju imperativ da uče od Đokovića, Nadala, Federera…

– Ostaje sve manje vremena za igrače velike trojke i počinje da mi bude žao što nisam na vreme shvatio u kakvom vremenu živimo. Kada je Rafa rekao da neće igrati na Vimbldonu i u Tokiju, to je bio veliki šok. Kada sam potom video Federera kako gubi od Ožea-Alijasima u Haleu, shvatio sam da ima problem jer je bio van pozicije. Nije u pitanju bio lop meč koliko njegov govor tela. Nije se dobro završilo na Vimbldonu – izjavio je Koreča.

Kao i većina stručnjaka, ni dvostruki finalista Rolan Garosa nema blistava očekivanja za budućnost.

Nisam zabrinut za budućnost tenisa jer će uvek biti dobrih igrača. Ipak, da li tako posebnih kao što su Nadal, Federer i Đoković? To će biti teško. Posvećenost današnjih igrača tenisu nije tako sjajna. Ne deluje da spavaju, igraju i treniraju da budu najbolji svih vremena. Novak, Rodžer i Rafa su dali svoj život za tenis. Nadajmo se da ovi koji dolaze mogu isto, ali plašim se da će ih sadašnji stav koštati – dodao je Aleks Koreča.

Šta vi mislite?

MALO MUKE, ALI TRIJUMF: Đoković uspešno počeo borbu za ulazak u ISTORIJU!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Analiza evropskih fudbalskih takmičenja sa Nebojšom Todorovićem! | Meridian Sport Fokus Podkast EP19

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime