TENIS: Đoković najzad uveče i na šta da se kladimo

Jer što je mnogo, mnogo je – Đoković je u trećem kolu dočekao večernji termin, što znači da će izbeći neizdrživu vrućinu ako već ne može Alberta Ramosa Vinjolasa.

Španca će Đoković morati da savlada na terenu Margaret Kort arene što će biti njihov peti međusobni susret. Novakov lakat je dobro, što automatski umanjuje veličinu istog osećanja kod njegovog protivnika. Nemoguće je da Ramos ne razmišlja o ,,sitnici” da mu Đoković do sada nije prepustio nijedan set.

Đoković, vrućina i ostale ,,zanimacije” za četvrtak

Španac je samo jednom stigao do taj-brejka i to prošle godine na Rolan Garosu, ali je to najviše što je uspeo da uradi iako je šljaka podloga na kojoj najbolje igra. Možda, ali samo možda Đoković ,,reši” da Ramosu u Melburnu pokloni jedan set.

Ko želi Del Potra u trećem kolu?

Duel od koga se u subotu svakako najviše očekuje je okršaj Tomaša Berdiha i Huana Martina Del Potra. Obojica žele u osminu finala, ali je u Melburn sa više mečeva u nogama stigao Argentinac. Štaviše, Del Potro je igrao u finalu Oklanda gde je izgubio od Bautiste Aguta.

Berdih je nastupio u Dohi gde je odmah na početku poražen od Štrufa. Čeh je učesnik polufinala na svim Grend Slem turnirima i u prva dva meča je prikazao dobru formu. Sa druge strane, Del Potro konstantno napreduje još od prošlog leta.

To nije ultra-maraton, to je Melburn i to je Đoković!

Argentinac ima više pobeda (5:3) u međusobnim duelima, ali su prethodna četiri okršaja završena sa po dva trijumfa za svakog. Delpo je favorit i verujemo da će i da opravda takav status.

Grend Slem šampionke se ne sreću često u trećoj rundi. Publika ovoga puta ima sreće pošto će na delu videti dve koje su pobeđivale upravo na Otvorenom prvenstvu Australije. Marija Šarapova je bila najbolja 2008. godine, a Anželik Kerber osam godina kasnije.

Đoković bolji iz meča u meč, ne propustite kvotu za sedmu titulu!

Ruskinja je svoju ozbiljnost svima stavila do znanja pobedom protiv Sevastove koja se nalazi na 15. mestu WTA liste. U svakom slučaju, očekuje nas susret pun snage i borbenosti. U prethodnih sedam okršaja Šarapova ima pobedu više, ali je u dva poslednja slavila Nemica.

Kuriozitet je da su prvi put odmerile snage upravo u Melburnu pre šest godina. Tada je pobedila Šarapova, ali je Kerber spremna za velika dela. U Melburn je došla sa titulom iz Sidneja i trenutno je u seriji od jedanaest pobeda. Igraće se bar tri seta.