Viktor Troicki otkrio je kako se nosi sa čitavom situacijom oko koronavirusa, poručivši da trenutno ima važnijih stvari od igre.

Troicki je svestan da se “ne vrti” sve oko tenisa trenutno.

– Iskreno, tenis nije najbitnija stvar u ovom trenutku, već da se vratimo normalnom životu i da ovo što pre prođe. Nadam se da će se to uskoro dogoditi. Nadam se da će i tenis početi što pre, ali ne izgleda tako. Čelnici ATP odlažu Gren slemove i manje turnire. Definitivno ne mogu da nam kažu do kada će sve to trajati. Situacija nije laka ni za koga. Moramo da budemo strpljivi i da prebrodimo ovo kako znamo i umemo – istakao je Troicki za “Sportklub”.

Otkrio je i kako će provesti pauzu.

– Nema nikakvog treninga, sve je zatvoreno. Jednom sam bio na dužoj prinudnoj pauzi i znam da nije lako jer predstoji dosta vremena do tog sledećeg početka. Treba tempirati formu adekvatno. Krenuću na vreme sa treninzima i nadam se da ću uspeti da se spremim za taj novi početak, kada god to bilo.

(FOTO: Bryn Lennon/Getty Images for LTA)
Upitan je i da li lakše podnosi ovu situaciju ili kada mu je suspenzija zbog toga što nije dao uzorak krvi na zakazanom testiranju.

– Neuporedivo je. Sada su svi na pauzi i zna se zbog čega, a onda sam osećao da je učinjena velika nepravda. Tada sam bio van sebe i bilo mi zabranjeno maltene da se bavim tenisom.

Planirao je Viktor da se ove godine takmiči na Vimbldonu.

– To mi je jedan od omiljenih turnira i turnir na kome sam postizao sjajne rezultate. Moja igra odgovara igri na travi. Iako sam Vimblon poslednjih godina propuštao zbog povreda, nadao sam da ću se sada vratiti. Ipak, izgleda da se to ni ove godine neće desiti. Zaista mi je žao što se sve ovo dešava, ali moramo da izdržimo i da ostanemo jaki. Ne znam kada će biti datum povratka, nadam se što pre. Međutim, kao što vidimo, u Americi se tek zahuktava i izgleda da će biti sve gore i gore – zaključio je Troicki.

Podsetimo, Vimbldon je zvanično otkazan pre nekoliko dana.

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime