”MARKA”: Novak Đoković je Robin Hud svetskog tenisa!

Novak Đoković je teniski Robin Hud (Photo: Laurence Griffiths/Getty Images)

Španska ,,Marka”, jedan od najuticajnijih sportskih listova u toj zemlji posvetio je tekst najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Đoković je poznat kao neko ko se trudi da na razne načine pruži pomoć onima kojima je to zaista neophodno.

Ovoga puta, razlog za tekst pod naslovom “Đoković je teniski Robin Hud”, bio je fond za pomoć slabije rangiranim teniserima.

– Đoković ima konstantnu želju da pomaže drugima – navodi “Marka”.

Zbog pandemije koronavirusa, teniska sezona je prekinuta i slabije rangirani igrači su se našli u ozbiljnim finansijskim problemima.

A onda je naš as pokrenuo inicijativu da se pomogne slabije rangiranim kolegama.

Kako navodi španski list, slabije plasirani teniseri će dobiti pomoć, koja će dostići 8.000 evra.

Srpski teniser je četiri godine predsednik Saveta igrača i konstantno želi da pomogne svim igračima.

Novak je takođe, tokom pandemije, pomagao Srbiji, Španiji i Italiji, velikodušnim donacijama, koje su dostizale i po milion evra.

Pomogao je da se organizuje šest profesionalnih turnira u Srbiji. Takođe, njegova fondacija bila sponzor i turnira u Vest Palm Biču, prvom posle skoro tromesečne pauze.

Marka je navela da bi i Đoković mogao da bude prvi igrač koji je završio sezonu neporažen, ukoliko ona ne bude nastavljena.

ĐOKOVIĆ OPET POKAZAO HUMANOST! Pomogao bolnici u Kruševcu

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Euro 2016, Portugal | Fudbaslki Kutak iz Karantina EP 10

LUKAKU GRMI NA TRENERA: Nikad mu neće oprostiti što mi je oteo LŠ!

 

27 KOMENTARA

  1. robin hud je krao od bogatih da bi davao siromasnima pa mi taj nadimak ne ide uz njega bas,mozda bi spanci trebali malo da obnove gradivo

  2. Po meni, sjajna akcija Djokovica da pomogne da pomogne slabije rangiranim teniserima jer oni imaju mnogo manja primanja.

  3. Covek koji je neverovatan u svakom pogledu! Iza njega stoje dela, pritom se ne hvali, već je skroman, tih, ne eksponnira se preterano, jedan jedini najbolji i najveći Srbin Novak Djokovic!

  4. Najveći u svakom smislu zato što nike zaboravio trenutke kada mu je bilo teško i sada se trudi da pomogne čjudima koji su u takvoj situaciji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime