Temperament nije dugo bio miran – Kopa Libertadores ,,pocrveneo” u skoro svim mečevima!

PORTO ALEGRE, BRAZIL - APRIL 03: Players of Internacional react with against the referee during a match between Internacional and River Plate, as part of Copa CONMEBOL Libertadores 2019 at Beira Rio Stadium on April 03, 2019 in Porto Alegre, Brazil. (Photo by Buda Mendes/Getty Images)

Prva polovina grupne faze Kopa Libertadores je skoro završena, odnosno biće kada se u noći između četvrtka i petka odigravanjem tri preostale utakmice kompletira treće kolo elitnog južnoameričkog takmičenja.

S obzirom na podneblje gde je strast prema fudbalu neupitna u svoj svojoj velikoj količini, tri utakmice kojima se završava prva polovina takmičenja po grupama (U. Katolika – Gremio, Libertad Asunsion – Rozario, Sporting Kristal – Olimpija) mogu svojim uzbuđenjima samo da dopune ono što se dešavalo na mečevima odigranim prethodne noći. A dešavalo se mnogo toga što ovaj sport ponekad može da se svrsta blizu onih ,,adrenalinskih”. Bilo je efektnih golova, iznenađujućih rezultata, a pre svega erupcije latinskog temperamenta koji su sudije pokušavale da obuzdaju dodeljivanjem kartona.

Da li su u tome uspeli ili ne, uglavnom, na sedam od osam mečeva se posezalo za isključenjima. Crvenih kartona je bilo isto koliko i utakmica, a jedina koja se završila miroljubivo je, za divno čudo, brazilsko-argentinski derbi Internasional – River Plejt. Na utakmici venecuelanske Lare i Hurakana iz Argentine publika je videla dva crvena kartona, a na mečevima Atletiko MG – Zamora, Univerzidad De Konsepsion – Godoj Kruz, Tolima – Vilsterman, Emelek – Kruzeiro i Flamengo – Penjarol dodeljen je po jedan.

Južna Amerika se seli na stadione – počinje Kopa Libertadores!

Nije da publika nije navikla na užarena dešavanja na terenima u Kopa Libertadores, ali je početak sezone bio veoma miran. U prvom kolu je pokazan jedan, a u drigom dva crvena kartona. Čak je i u šest mečeva trećeg kola koja su igrana dan ranije, isključen samo jedan fudbaler.

Tereni u Kopa Libertadores se ponekad napuštaju veoma brzo

Među osmoricom isključenih je bilo pravih ,,junaka”. Loš primer ostavljanja saigrača na cedilu je dao fudbaler Čileanskog Konsepsiona Pašeko, koji je isključlen deset minuta pre kraja prvog poluvremena. To nije ništa šta su uradili Luna iz Emeleka i Mendoza iz Hurakana koji su podsetili na Mateju Kežmana iz ,,najboljih dana”. Obojica su ušli u igru krajem drugog poluvremena, ali su se na terenu zadržali manje od petnaest minuta. Mendoza je ubačen u 79. minutu, a izbačen u poslednjem, što je dočekao i Luna, koji je ušao četiri minuta ranije!

Ova sezona je počela mirno, ali je po brzini pokazivanja većeg broja kartona već nadmašila prethodnu. Prošle sezone je u toku jednog igračkog dana najviše pokazano sedam crvenih kartona i to tek u revanš utakmicama osmine finala. Tada je na dve pokazano čak tri ,,crvendaća”, a rekord sezone je postavljen u šestom kolu kada je viđeno čak devet. U trećem kolu je pokazano najmanje – samo jedan.

Kopa Libertadores – takmičenje u kojem se sa razlogom najčešće igra Tango Argentino

Inače, predviđeni favoriti se do sada nisu previše istakli. Nijedan od timova, pa čak ni favoriti iz senke, osim donekle Flamenga, nije opravdao očekivanja. Šampion River Plejt je i posle tri utakmice bez pobede, doduše i bez poraza, a Boka Juniors ima samo jedan trijumf. Neprijatno je iznenadio Gremio, pa i Junior koji je najavljen kao tvrd orah za sve, dok su Flamengo i Palmeiras polse dobrog početka, izgubili utakmice trećeg kola.

Najbolji strelci u dosadašnjem delu Kopa Libertadores su Ruben (Atletiko Paranense) i Rubio (Univerzidad De Konsepsion) sa po četiri gola.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime