Srpska reprezentativka u tekvondou Milica Mandić, jedna je od ambasadorski pokreta za razvoj ženskog sporta u Srbiji.

upravo tim povodom oglasila se nekadašnja olimpijska šampionka i poslala važnu poruku svim devojčicama, naročito onima koje žele da se bave sportom.

Često možemo čuti da je neki sport zapravo “muški” sport, ali…

-Ima mnogo predrasuda prema devojčicama na borilištima i na terenima, jer im je rečeno da ne treba da se bave tim sportom, da to prepuste muškom polu.

-Svako od nas ima pravo izbora da se bavi čime hoće i da voli određeni sport – kaže Milica i dodaje:

-Milion puta sam čula kako je tekvondo muški sport, da je ženski tekvondo ružan i dosadan. Trudila sam se da ne obraćam pažnju na to i to treba pokazati devojičima – kako da prevaziđu tu prvu prepreku, da pronađu klub koji će im dati podršku, da ih roditelji podrže u njihovim namerama i željama…

Milica je jedna od ambasadorski pokreta za razvoj ženskog sporta u Srbiji zajedno sa Sonjom Vasić, Zoranom Arunović, Olgom Danilović, a sve ih je okupila selektorka ženeske košarkaške reprezentacije, Marina Maljković.

Milica je potvrdila da ostaje pri tome da karijeru završi posle Olimpijskih igara u Tokiju sledeće godine.

-Mislim da imam dovoljno iskustva, godina i rezultata da sve ovo privodim kraju, koliko god da volim svoj sport i uživam u njemu.

-Jednostavno, imam 28 godina, dosta povreda je iza mene. Daću sve od sebe da ostvarim želje i ambicije na sledećim OI, pa ćemo videti šta dalje.

LOŠE VESTI Ivana Španović polomila metatarzalnu kost!

OBAVEZNO POGLEDATI: MERIDIAN PRIKUPIO 2 MILIONA ZA MALU SOFIJU

5 KOMENTARA

  1. bravo Milice,naravno da svako mora i moze da bira kojim sportom ce se baviti,ti si idealan primer za to,i dokazala si da tekvondo nije samo muski sport,bravooooooooo

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime