Najavio je penziju Sem Olerdajz ali bez fudbala očigledno nije mogao. Subotu popodne je između ostalog obeležio i njegov povratak u najbolju englesku ligu. Sem je na tom meču postavio rekord. Ne bi nas začudilo da se ne zaustavi na tome.

Hadersfild je očajnoj formi, elan koji ih je krasio na početku je potpuno nestao. Imali su niz od tri poraza, dva su bila ubedljiva. To je za Everton bio zicer. Novi trener, kvalitetniji igrački kadar i domaći teren su bili dovoljni.

Već su spremne kvote za naredno kolo!

Everton je slavio i nakon dve uzastopne pobede se domogao 10. pozicije na tabeli. Pored pobede, trener Olerdajz je imao još jedan razlog za radost. On je postao rekorder Premijer lige jer je u ovom takmičenju predvodio sedam različitih timova. To nije pošlo za rukom nijednom drugom treneru.

Karijeru koja je počela još davne 1991. godine u Irskoj gradio je na klupi ukupno deset engleskih timova. Sa njih sedam je igrao Premijer ligu. Pored Boltona, koji je izveo i u Evropu, tu su Njukasl, Blekburn, Vest Hem, Sanderlend, Kristal Palas i na kraju Everton.

Očekuje nas gradski derbi u Liverpulu!

Na listi trenera sa najviše premijerligaških nastupa Sem Olerdajz zauzima peto mesto. Arsen Venger i Aleks Ferguson su na prva dva mesta, jer su svoje klubove predvodili preko dve decenije i sakupili su preko 800 utakmica.

Jedan penzioner, Hari Rednap, je trenutno na trećem mestu. On ima lepu zalihu u odnosu na Dejvida Mojesa, Sema Olerdajsa i Marka Hjuza, trojicu trenera koji ga prate a još uvek rade u ligi.

Šta očekujemo od Olerdajza u Evertonu?

Kako je Sem na svom debitantskom meču sa Evertonom zabeležio pobedu, počele su šale na njegov račun. Identičan učinak ima i u reprezentaciji Engleske. Nakon velikog skandala je morao da se povuče sa te pozicije. Odigran je samo jedan meč, koji su pobedili pa je Sem u reprezentaciji bio stopostotan.

Hadersfild i Brajton igraju u narednom kolu!

Britanski humor ga ne štedi zbog toga. Englezi se pitaju koliko još stopostotnih učinaka je potrebno da Perez smeni Zidana i pozove Olerdajza u Madrid. Tek je stigao u Everton, možda vreme za Španiju bude 2019. kada mu istekne ugovor.