PIKSI ODGOVORIO NA PROVOKACIJE: Šta me pitaš ? Ne talasaj previše, u fudbalu nema osvete!

0
dragan stojković piksi-reprezentacija srbije-luksemburg-konerencija
Piksi odgovorio na provokacije (FOTO: FSS)

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi odgovorio je ne pitanje od švajcarskih novinara vezano za susret na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Srbija će u grupi G igrati protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske – protiv koje je igrala i na Svetskom prvenstvu pre čeitri godine u meču koji je ostao upamćen i po stvarima koje nemaju veze sa fudbalom.

– Jedan od novinara u miks zoni postavio mi je pitanje za Švajcarsku i politiku. Pitao sam ga šta me pitaš? I rekao mu da se smiri, da ne talasa previše i pređe na drugo pitanje. Izbegao sam da o tome razgovaram. Hoću da držim našu reprezentaciju dalje od toga. Mi ne idemo na tu kartu da vređamo nekoga, ili da ga na taj način ugrožavamo – rekao je Stojković, prenosi “Kurir”.

I srpski novinari pitali su Stojkovića o osveti.

– Neko me je pitao za tu osvetu. Neko od naših novinara. Kažem kakvu osvetu? U fudbalu i u sportu nema osvete! Igraš za svoj dres i svoju državu! To što je bilo pre četiri godine, mi smo izgubili. Nama je potpuno jasno šta treba Srbiji da ode u nokaut fazu – kaže Piksi.

Utakmica sa Švajcarskom nosi i nešto što nema veze sa fudbalom.

– Biće toga. Ne možeš da zabraniš medijima, oko tih gluposti da se piše. Smatram ljude iz FS Švajcarske našim sportskim prijateljima. Složili smo se da treba da respektujemo jedni druge, da se te provokacije ne dešavaju. Mislim da će to oni preneti svojim igračima, koji su to radili, da budu na nivou takmičenja koje igraju. Sa naše strane neće biti problema. Mene politika ne zanima i mi nećemo provocirati. Ako je nekome zadovoljstvio da provocira… Mene to neće dotaći. Smatram da su ti igrači dovoljno pametni da ne ponavljaju iste greške – poručio je Dragan Stojković Piksi.

NEVEROVATAN PREVID BAJERNA: Šampion Nemačke ostaje bez pobede iz bizarnog razloga! (FOTO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE:PENALTY CHALLENGE: Gazda Paja – Partizan je pank i underground, malo nas je ali…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime