Pet stvari koje su obeležile Španija – Rusija!

0
Fjodor Smolov napravio veliki prekršaj odlaskom iz Seltinog karantina (PHOTO:Oleg Nikishin/Getty Images)

Možda i najmanje kvalitetna utakmica do sada  otišla je u produžetke. Kao da nam 90 minuta gledanja ove utakmice nije bilo dovoljno. Na kraju je slavila Rusija i to nakon boljeg izvođenja penala. Možemo reći i zasluženo jer je protivnik odigraomeč ispod očekivanja.

Španija je stigla do prednosti nakon gužve u kaznenom prostoru. Serhio Ramos je radio ono što najbolje ume, gurao se pred protivničkim golom i to je dovelo do autogola Rusa. To je bilo jedino što smo videli od Španaca na ovom meču.

DA LI ĆE ISPASTI I BRAZIL?

Bili su previše statični, sa ogromnim posedom ali bez konkretne igre. Rusi su to kaznili sa bele tačke. Pike je visoko podigao ruku u svom kaznenom prostoru a Kujpers dosudio penal. Precizan je bio Artem Dzjuba i poravnao rezultat na 1:1. Sve do penala je on bio na snazi.

Najstariji strelac autogola

Kada je Španija povela Sergej Ignjaševič je postao najstariji strelac autogola. Na kraju on nije mnogo značio Špancima koji su stvarno odigrali loš meč. Treba ipak istaći obaranje ovog rekorda ali i neverovatnu ulogu Ramosa koji se izborio za autogol.

Prvi produžeci na turniru

Prvi put smo u Rusiji gledali produžetke. Oni su domaćinu doneli mnogo radosti jer je  reprezentacija Rusije izdržala sve pritiske u dodatnih trideset minuta. Iako su se reprezentativci mnogo trošili u regularnom delu fizička pripremljenost je na zavidnom nivou i koncentracija nije padala.

NAVIJAMO ZA ŠVEDSKU?

Prva četvrta izmena u istoriji

Aleksandar Erokin je ušao umesto Kuzjajeva i to je obeležilo istoriju Mundijala. Na ovog turniru je prvi put dozvoljeno uvođenje u igru četvrtog igrača ali samo ukoliko meč ode u produžetke. Čerčesov je tri izmene potrošio u prvih 65. minuta kao da je bio siguran da će imati novu šansu da menja.

Prvi penali na turniru

Nismo ih očekivali na ovom meču? Desili su se jer je Rusija junački izdržala svaki pokušaj Španaca da napadnu. Nisu ti napadi bili previše organizovani ali se Rusima mora odati priznanje. Na kraju ih je sreća pogledala i u pet penal serija su bili uspešniji.

ENGLEZI MISLE DA IMAJU VELIKE ŠANSE!

Igor Akinfejev

Čovek za koga su vezani neki od negativnih rekorda u evropskom fudbalu je danas znao šta mu je posao. Granitna odbrana se postarala da se stigne do udaraca sa bele tačke. Tada je on stupio na scenu i sa dve odbrane odveo Ruse među osam najboljih timova na prvenstvu!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime