Legendarni selektor reprezentacije Hrvatske, Miroslav Ćiro Blažević, nije propustio priliku da prokomentariše jučerašnji žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Blažević je istakao da je srećan što Hrvatska neće morati da igra protiv Srbije. Komšije su u grupi sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Kiprom i Maltom.

Čini se da je to lak posao za Hrvate, a sličnog mišljenja je i Blažević.

-Gledao sam žreb i da budem iskren oduševljen sam i baš zato se toliko plašim. Mi smo izraziti favoriti u toj grupi, a to je jedna hipoteka, znate, biti favorit. Međutim, ja jako verujem Daliću i ovoj mladoj hrvatskoj reprezentaciji i siguran sam da ćemo mi to proći kako favorit i mora – biti prvi u toj grupi. Prvi po rejtingu i po kvalitetu. Mi smo tu sigurno najbolji – rekao je Blažević za “Večernji list”.

Nema razloga za strah, ali ističe Blažević da može da bude vrlo opasno.

-Da je meni netko postavio sve konkurente, ja bih tako izabrao kako smo dobili. Ali tu je opasnost. Ako ne uđete onako kako naši igrači trebaju da uđu, bilo bi vrlo opasno. Nije tu niko toliko atraktivan da vas motiviše do krajnosti, a moraju momci da se mobilišu. Svako je u stanju da vas pobedi, ali kada stavimo na kantar i reputaciju i kvalitet, mi smo tu bez ikakve sumnje favoriti.

Naravno, dotakao se i Srbije i eventualne utakmica.

-Žar je u svakoj utakmici. To bi bilo malo intrigantnije, ali, da budem iskren, srećan sam da smo ih mimoišli. Ne iz sportskog, nego iz celokupnog političkog naboja i razloga – zaključio je Blažević.

Portugalija nije jedini opasan rival – Ko su protivnici Srbije?

Obavezno pogledajte:TORQUAY UNITED FC | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #32

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime