Nakon što su Česi, samo dan uoči otvaranja Svetskog prvenstva u rukometu, odustali od učešća, povukla se i selekcija Sjedinjenih Američkih Država.

Razlog je naravno veliki broj pozitivnih na korona virus u ekipi, a Amerikance će zameniti prva sa liste čekanja, selekcija Švajcarske.

Rukometaši Amerike su u objavi na društvenim mrežama istakli da je odluka doneta nakon dogovora sa IHF organizacijom. Inače, njima je šampionat u Egiptu trebao biti prvi nakon 20 godina pauze.

Rukometna reprezentacija Srbije se natakođe nalazi na listi čekanja, ali bi bila znatno bolje pozicionirana da je na prošlom Evropskom šampionatu savladala Crnu Goru. Sada bi “orlovi” gotovo sigurno bili u avionu za Egipat.

Lista čekanja formirana je prema plasmanu sa Evropskog prvenstva, te je tako Severna Makedonija zamenila Češku.

Prvi put na ovom Svetskom prvenstvu učestvovaće čak 32 ekipe, plan je da se podigne kvantitet i rukomet popularizuje širom sveta, a da li će to uticati i na kvalitet samog prvenstva – ostaje da vidimo.

Osim toga, važna promena je da timovi neće imati 18 već 20 igrača na raspolaganju, razlog je, naravno, jasan.

Debituju Zelenortska Ostrva, Kongo i Urugvaj, a Portugal se vraća nakon 18 godina pauze.

Rukomet će se u Egiptu igrati u četiri dvorane, u Kairu, Novoj prestonici, Gizi i Aleksandriji. Najveća i najstarija hala je u Kairu, kapaciteta 17.000 mesta. U njoj će biti odigrano najviše utakmica, između ostalih i dva četvrtfinala, jedno polufinale, meč za 3. mesto i veliko finale.

U ZADNJI ČAS: Severna Makedonija saznala da igra na SP 24 sata pre početka

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Nenad Peruničić: I dalje smo uljuljkani u priči da smo rukometna velesila | MOJ UGAO #08

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime