“Boriša, zajedno kroz život, Srbija je uz tebe”

1
FOTO: FIBA

janko-bojan-pločica

Srbija je ostvarila veliki uspeh plasmanom u polufinale Mundobasketa posle pobede nad Litvanijom. Međutim, ova pobeda pored rezultatskog, ima i emotivni značaj kako za igrače, tako i sve prisutne u Manili.

Orlovi su po ko zna koji put učinili naš narod srećnim, ali i svog saigrača, koji je nažalost sprečen da sa njima izađe na teren.

Boriša Simanić nalazi se na oporavku od operacije kojom mu je odstranjen bubreg. Njegova povreda je vidno potresla tim Svetislava Pešića koji nije propustio priliku da svaki dobar rezultat posveti upravo njemu.

Koliko je teško Simaniću i kroz šta prolaze ostali igrači, prepoznali su i navijači koji se nalaze u Manili.

Grupa ljudi koja je ovde od početka takmičenja napravila je transparent u čast Boriše Simanića: “Boriša, zajedno kroz život. Srbija je uz tebe”.

Ovih dana se tokom, pre, ali i posle meča moglo čuti kako navijači skandiraju njegovo ime. Čime su pokazali koliko su posvećeni timu Srbije i svakom njegovom članu.

Pre meča sa Dominikanskom Republikom Avramović je poručio da će tim igrati za njega. Posle meča sa Litvanijom jasno je da iza Simanića stoji mnogo veća grupa ljudi.

Od kolikog je značaja stanje Boriše Simanića za tim Srbije svedoče reči kapitena, po plasmanu u polufinale: “Ne smemo da zaboravimo Borišu. Oseća se dobro, prvo što je uradio jutros je poslao nam je poruku u grupu “Momci, idemo večeras da pobedimo, ja sam dobro”. Mi nismo spavali nekoliko noći zbog njega, operacija, bilo je kritično stanje. Ne samo pobeda, nego i ceo turnir je za njega, on je deo tima i hvala mu što je našao vremena i snage da pored svega što mu se desilo da nam pusti tu poruku”, rekao je Bogdanović.

Danas je Boriša uspeo da se čuje sa svojim ocem i saopšti mu kako se oseća. Oporavak teče dobro, što je najbitnije. Dobre vesti podelio je stric reprezentavica Srbije i time dao još jedan povod za slavlje.

Danas je Srbija ostvarila dve velike pobede, onu rezultatsku i onu van terena koja više znači.

BONUS VIDEO:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime