Svetislav Pešić: NBA nije košarka, bolje se igra u Evroligi

Svetislav Pešić
(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Trener Barselone Svetislav Pešić je posle pobede svog tima na gostovanju nad Olimpijom iz Milana uporedio NBA i Evroligu.

Njegov tim je u neizvensnom meču savladao domaćina 90:85 uz sjajne partije Ertela i Serafana. Posle meča osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu uporedio je košarku u Evropi i Americi, sa naglaskom na tome da mu se NBA stil igre ne sviđa.

Ako u košarci želite da promenite ritam, da igrate tranziviju ili pozicionu igru, morate promeniti ritam u odbrani. Tek onda možete da preuzmete inicijativu u napadu i igrate na kontre ili kontrolisano. Tako se igra u Evropi. Nije kao u NBA, to nije košarka“, oštar je bio Pešić.

Svetislav Pešić: NBA nije košarka, bolje se igra u Evroligi

Pešić je istakao da se u Evroligi igra najbolja košarka, a sa negodovanjem je govorio o sve većem broju poena koji viđamo na NBA terenima.

Svake večeri ili jutra vidite NBA rezultate, 129:119 ili 122:120, 120.15 itd. Svi slave, svi su srećni. Bilo kako bilo, najbolja košarka je u Evroligi“, rekao je Pešić.

Ranije je Pešić imao slične izjave, a jednom prilikom je rekao da smatra da je regularna sezona u Evroligi poput NBA plejofa. Sada je objasnio i zašto smatra Evroligu boljim takmičenjem od NBA.

U Evroligi možete videti sve. Vidite odbranu, vidite napad, trojke, zakucavanja, kreaciju… Sve. Ono što do sada nismo imali u Evropi je to što nismo dobro “prodavali” košarku kao NBA. Nismo naučili kako da prodamo naš proizvod u Evropi“, istakao je Pešić.

NAJBOLJA EVROPSKA KOŠARKA – NAJBOLJE MOGUĆE KVOTE 

Barselona je pod Pešićem trenutno u seriji od četiri pobede u Evroligi, nalazi se na šestom mestu na tabeli. Upravo je pobedom nad Olimpijom iz Milana tim iz Katalonije prestigao Italijane na šestom mestu.

Naredni meč igraju na svom terenu protiv Panatinaikosa u petak.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime