Suspenzija skinuta – Marakana će biti prepuna!

Iako je odluka prvobitno trebalo da bude doneta u petak, navijači Zvezde su morali da čekaju. Na kraju se čekanje isplatilo jer je UEFA donela odluku da prvobitnu kaznu preinači. Umesto zatvaranja stadiona protiv CSKA crveno-beli će dobiti uslovnu kaznu.

Crveno-beli su već godinama pod posebnom prismotrom UEFA. Tokom prethodne jeseni su im se zamerale mnoge stvari, od popunjenosti prolaza na tribinama do baklji koje su sporadično paljene. Ipak, stiče se utisak da su navijači Kelna pravili najviše nereda u Zvezdinoj grupi.

Tu su kvote za prvi meč!

Njihovo gostovanje u Londonu nije zapamćeno po dobrom jer su kupili mnogo karata za poluprazni deo Emirata. U Beogradu su pravili bakljadu, kidali stolice u kavezu i bacali ih na južnu tribinu. Tokom predstavljanja igrača su zamalo bakljom pogodili svoje ljubimce.

Zvezdi je na teret stavljen i jedan sporan transparent koji se pojavio u Belorusiji ali je naknadno utvrđeno da su njega uneli navijači Spartaka. Moskovljani su na to gostovanje išli kao pomoć bratskom klubu.

Crvena zvezda se zahvalila na pomoći advokatskom timu koji je vodio postupak ali i Lakoviću, nekadašnjem čelniku FSS. Dejan Stanković, jedan od Čeferinovih savetnika, bio je važna karika u ovom postupku. Nekadašnji igrač Zvezde je po ko zna koji put pomogao bivšem klubu.

Kazna crveno-belima nije skroz ukinuta već je preinačena. Crvena zvezda će i u naredne dve godine biti pod prismotrom. Posebna pažnja će biti usmerena ka navijačima a svaki naredni ispad bi mogao da povuče mnogo rigoroznije poteze.

Može li Zvezda do iznenađenja i prolaska dalje?

Karte za utakmicu Crvene zvezde i CSKA iz Moskve od sutra će ponovo biti u prodaji. Blagajne se ponovno otvaraju u utorak u 11 časova a prodaja će trajati sve do dana utakmice. Jedini izuzetak je nedelja kada blagajna neće raditi.

Crvena zvezda je već jednom bila u velikom problemu. Pre tri godine je tadašnji šampion Srbije izbačen iz evropskih takmičenja. Razlog za takvu odluku nisu bili navijači već nagomilani dugovi evropskog šampiona iz 1991. godine.

Nema sumnje da će navijači Crvene zvezde do poslednjeg mesta ispuniti stadion Rajko Mitić. Nijednom nakon raspada SFRJ Zvezda nije igrala proleće u Evropi. Šteta bi bila da navijači ne mogu da pomognu u velikom meču protiv CSKA!