PEREZ UZVRAĆA UDARAC: Superliga nije mrtva, da biste zarađivali potrebni su vam Đoković, Federer i Nadal

florentino perez-superliga-erling haland-real madrid-intervju
Perez objavio da projekat Superlige nije "umro" (FOTO: Guliver Images)

Superliga Evrope je propala (za sada), ali je o njoj ponovo govorio Florentino Perez, predsednik Reala, ali i prvi čovek novog takmičenja.

Perez je tokom gostovanja na radiju Kadena SER objašnjavao šta se dešavalo u prethodnim danima. Krah novog projekta je nastao kada su engleski timovi počeli da istupaju.

Na kraju su samo ostali Real i Barselona. Zbog toga je Perez priznao da je veoma razočaran.

-Na ovom projektu smo radili tri godine, ali možda nismo ljudima dovoljno dobro objasnili o čemu se ovde radi. Format Lige šampiona je star i interesantan je samo od četvrtfinala. Jednostano ne radi dobro i mi smo hteli sistem gde bi se svake sedmice igrale jake utakmice – objasnio je Perez i prešao na suštinu u kojoj je spomenuo i “veliku trojku” tenisa, Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

-Radili smo na brojkama i osećali da možemo da zaradimo mnogo, mnogo, mnogo više novca za sve ostale timove. To je kao u tenisu. Da biste zarađivali novac, trebaju vam Đoković, Federer i Nadal na svim turnirima. To su mečevi koje ljudi žele da gledaju – poentirao je prvi čovek Reala i dodatno naveo kako je krenulo “osipanje”.

-Deo engleske grupe od početka nije imao dovoljno interesovanja, ali neću vam reći koji. Zatim je to postalo zarazno i sa ostalima. Ti direktori su uglavnom američki, možda iz NFL ili NBA. Otišli su zbog atmosfere.

Perez je takođe rekao i da pomenuti klubovi praktično nisu otišli iz Superlige, jer u ugovoru jasno stoji da ne mogu baš tako da odu. Kao i da Superliga nije “mrtva”.

-Ako neko misli da je Superliga mrtva, greši. Radimo na tome da se desi.

Isto tako je govorio i o pretnjama koje su stizale od UEFA i FIFA.

-Za 20 godina koliko sam u fudbalu nikad nisam video ovakve pretnje. FIFA je napravila veliki spektakl, kao da smo bacili atomsku bombu. Predsednik UEFA (Aleksandar Čeferin prim. aut) je vršio takvu agresiju prema fudbalskim vlastima u tim zemljama. Želim samo da imamo obrazovanog predsednika, koji ne vređa. Ako se raspravljamo, da se ne saplićemo. Oni samo čuvaju privilegije. Kao da smo nekog ubili, kao da smo ubili fudbal. A samo smo hteli da ga spasimo – zaključio je Perez.

Očigledno, da ovde nije kraj sukoba na relaciji Superliga – UEFA/FIFA.

Real “ćuti”, ali je ponovo na vrhu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: NIKOLA ŽIGIĆ | Priče iz kraja #31

3 KOMENTARA

  1. Perez je dovoljno perspektivan i “mlad” da moze da ceka trenutak ,jednog lepog dana a mozda i pre,da Superliga 100% zazivi,sa svim klubovima koje su fokusirali….

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime