OGLASILA SE I SUPER LIGA: Sve je regularno, ali NEMOJTE VIŠE!

crvena zvezda-voždovac-super liga-odložena utakmica-saopstenje
Super liga Srbije se konačno oglasila (FOTO: Starsport)

ODlaganje utakmice Crvene zvezde i Voždovca izazvalo je veliku polemiku, a posle svih aktera, a i onih koji to nisu, sada se oglasila i Super liga Srbije.

Sada je stiglo saopštenje koje je potpisao direktor takmičenja Aleksandar Pivić o tri odložena meča u 10. kolu.

– I ranijih sezona se dešavalo da se pojedini mečevi odlože zbog iznenadne bolesti igrača, ali ovakav slučaj nije zabeležen ni u proteklih godinu dana u vreme najveće aktivnosti virusa Covid19. U cilju zaštite takmičenja, UEFA je donela posebne odluke po pitanju odlaganja utakmica u situaciji kada su igrači nekog tima inficirani COVID19 virusnom infekcijom koje su takođe implementirane i u domaće propise. Ovakva odluka govori u prilog činjenici koliko je važno očuvati takmičenja i da je to jedna od osnovnih težnji u svim evropskim ligama – rekao je Pivić.

Procedura za odlaganje utakmica u slučaju iznenadne bolesti igrača predviđena je članom 15.

– Propozicija za takmičenje u Super ligi Srbije, po kojoj je klub dužan da uz pisani zahtev podnese i kompletnu medicinsku dokumentaciju izdatu od strane relevantne državne medicinske ustanove za minimum sedam standardnih igrača, kako bi Medicinska komisija FŠ mogla da odlučuje po podnetom zahtevu.

Pivić je naglasio da su sva tri kluba Radnik, Radnički i Crvena zvezda, podneli neophodnu dokumentaciju.

– U konkretnom slučaju u 10. kolu odlaganje po istom osnovu zatražila su tri kluba, FK Radnik zbog bolesti 7 igrača, FK Radnički zbog bolesti 12 igrača i FK Crvena Zvezda zbog bolesti 10 igrača. Medicinska komisija FS je u sva tri konkretna slučaja procenila da su uslovi po pitanju dostavljenih medicinskih izveštaja ispunjeni, na osnovu čega je donela odluku o odlaganju utakmica ovih klubova. Moram naglasiti da je do sada, zbog zahteva klubova koji su reprezentovali naš klupski fudbal u UEFA takmičenjima, odloženo četiri utakmice naše lige, kako bi uspeli da ostvare što bolji rezultat u UEFA takmičenjima i da su svi ostali klubovi bili solidarni u takvim odlukama.

Silna odlaganja prave veliki problem u kalendaru takmičenja.

– Smatram da svi naši klubovi moraju imati za cilj zaštitu integriteta takmičenja i ne želim da sumnjam u njihove zvanične zahteve i izveštaje dostavljene Medicinskoj komisiji. Međutim, priroda situacije je takva da svi uključeni učesnici u takmičenju i tela odgovorna za sprovođenje takmičenja, moraju svoju aktivnost podrediti opštem interesu, a to je svakako integritet. Želim da naglasim da smo zatražili od FS sastanak sa Medicinskom komisijom kako bi se dodatno utvrdile jasne procedure kontrole igrača i medicinskih izveštaja nadležnih ustanova za sve buduće zahteve klubova, kako bi se otklonile sve eventualne sumnje i insinuacije kod postupanja po ovim zahtevima. Pozivamo sve klubove i učesnike takmičenja na poštovanje fer-pleja i međusobnog sportskog odnosa – zaključio je Pivić.

NOVI DETALJI SLUČAJA ZVEZDA: Koji fudbaleri imaju problema i kakve su propozicije takmičenja?

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Aleksa Avramović: Kod Obradovića se greške ne prave dva puta! | S01EP22

 

6 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime