VAR IM DOŠAO GLAVE: Dvojica sudija skinuta sa liste Super lige!

lazar lukic-sudija
Sudija Lazar Lukić je na hlađenju zbog grešaka u prvom kolu Super lige Srbije foto: Irfan Licina/Starsportphoto ©

Načelno je zamišljeno da VAR u domaćem prvenstvu olakša posao sudijama. U praksi, prvo kolo Super lige Srbije je pokazalo puno problema sa video-tehnologijom zbog koje su čak dva arbitra skinta sa liste sudija!

Kako saznaje Sport klub, Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije nije za utakmice drugog kola delegirala Nenada Minakovića, glavnog arbitra susreta u Subotici, i Lazara Lukića, VAR sudiju na spornom meču.

U poražavajuće skromnom izboru, sa svega 17 sudija izostanak obojice arbitara od imena, pretendenta na zvanje internacionalca i vlasnika čuvenog FIFA znaka, navodi na zaključak da su pod sankcijama.

Lukić je u prvom kolu bio dva puta angažovan. Kao glavni arbitar derbi susreta Crvene zvezde i Vojvodine i VAR na meču u Subotici.

Minaković predvodi grupu mladih sudija od poverenja, zbog čega je i dobio zadatak da vodi utakmicu Spartaka i niškog Radničkog.

Obojicu je prema najavama očekivao zgusnut ritam angažovanja u tek započetom 16. šampionatu Srbije, ali od toga po svemu sudeći neće biti ništa…

Iz Sudijske komisije FSS, za sada, nema zvaničnih informacija. Minakovića i Lukića nema u rasporedu utakmica drugog kola, od petka do ponedeljka, dovoljno za ocenu da su trenutno na hlađenju…

Do kada, to u ovom trenutku verovatno zna jedino Dejan Filipović, od sredine juna, prvi čovek Sudijske komisije FSS, danas najodgovorniji za arbitražu na srpskim fudbalskim terenima.

Videćemo u narednim danima kakav će biti konačan rasplet u ovoj situaciji…

JAKA PORUKA: Stanković otkrio zašto je ponosan Zvezdaš! (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Poklanjamo 100.000 dinara | Meridian Tokyo 2020

7 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime