Strašan igrač, strašne i brojke: De Brujne dobija novi ugovor!

De Brujne Bazel
MANCHESTER, ENGLAND - DECEMBER 16: Raheem Sterling of Manchester City celebrates after scoring his sides fourth goal with his Manchester City team mates during the Premier League match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad Stadium on December 16, 2017 in Manchester, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Kevin De Brujne ove sezone očarava fudbalsku planetu. Možda smo pre nekoliko godina gledali na njega kao na veliki potencijal, ali ovako briljantne partije teško da smo očekivali.

Belgijanac je ove sezone najbolji igrač trenutno najboljeg tima Evrope. Ove sezone je već postigao sedam golova i zabeležio 11 asistencija u svim takmičenjima, postavši ključan igrač Mančester Sitija.

I nakon svega toga, stiže nagrada. I to kakva! Na stolu je novi ugovor, a na njemu brojke od kojih bi moglo da vam se zavrti u glavi. Građani odmah žele da se osiguraju i vežu De Brujnea na ugovor od pet i po godina, do juna 2023. godine.

Ono što britanski mediji prenose kao najveću promenu u čitavoj situaciji jeste želja De Brujneovog agenta da vezista bude isplaćivan u evrima. Razlog za to je Bregzit i referendum koji je u Ujedinjenom Kraljevstvu održan prošle godine. Vrednost britanske funte je od tada drastično pala, pa je ovakav potez donekle i očekivan.

Kevin De Brujne
MANCHESTER, ENGLAND – DECEMBER 16: Kevin De Bruyne of Manchester City runs with the ball during the Premier League match between Manchester City and Tottenham Hotspur at Etihad Stadium on December 16, 2017 in Manchester, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

 

Prema tvrdnjama britanskih medija, De Brujne bi ugovor trebalo da potpiše u januaru i to na osnovnu platu od 230 hiljada evra nedeljno! No, to nije ni izbliza sve.

Samo zbog toga što će Belgijanac staviti potpis na novi ugovor, biće nagrađen bonusom od 10 miliona evra. Ta suma biće rasporođena tokom trajanja ugovora, a Siti navodno želi i svih 100 odsto prava na imidž svog fudbalera.

Da li je Sitijev Belgijanac najbolji igrač Premijer lige?

Tako bi De Brujnea mogli da koriste u svim klupskim reklamama i ostalim marketinškim promocijama, a to bi trebalo da klub košta još 2.25 miliona evra svake godine. Kada se to sve pridoda na osnovnu platu, ona bi onda trebalo da iznosi oko 300.000 evra nedeljno! To je godišnja plata od 15.6 miliona evra.

Ipak, ni to ne uključuje preostale bonuse i klauzule. Britanski Gol navodi da bi De Brujne trebalo da inkasira i 1.37 miliona evra svake sezone u kojoj odigra bar 60 odsto mečeva Mančester Sitija što mu neće biti tako teško da ostvari. Ta klauzula u njegovom ugovoru je trenutno na 800 hiljada evra, tako da će i tu biti značajno povećanje.

Ukoliko De Brujne osvoji Zlatnu loptu, uslediće mu jednokratna premija od 396 hiljada plus povećanje godišnje plate za još 735.000 evra. Naravno, tu su i premije za slučaj da Mančester Siti ostvari dobre rezultate u Ligi šampiona i Premijer ligi – od 900 hiljada evra za osvajanje domaćeg prvenstva do 1.37 miliona za osvajanje Lige šampiona.

Čak i u slučaju osvajanja kupova, De Brujne bi mogao da postane dosta bogatiji, precizno 396 hiljada za FA kup i 169.000 za Liga kup Engleske.

Neko na Ostrvu je čini se dobro informisan…